‘İstanbul Dükalığı Bitiyor’

Etiket Sanayicileri Derneği Başkanı Aydın Okay, “Bizim böyle etkinlikleri yapmamızın amacı gelişen bir sektör olan etiket sanayini öğrencilerle buluşturmaktır.

‘İstanbul Dükalığı Bitiyor’
Çünkü İstanbul dükalığı bitiyor. Bu sektör Türkiye’nin her alanına yayılıyor” dedi.

OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen, “10. Uluslararası Etiket Tasarımı Ödül Töreni” ve “Etiket Geleceğimiz Olabilir” başlıklı konferans, OMÜ Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Etiket Sanayicileri Derneği Başkanı Aydın Okay’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

10.Uluslararası Etiket Tasarımı yarışmasında başarılı olan Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinden birinci olan Eda Kürekçi’ye ve mansiyon ödülü alan Merve Solak’a Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü tarafından Teşekkür Belgesi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt tarafından da plaket verildi.

Ödül töreninin ardından konferansa geçildi. Konferansta konuşan Etiket Sanayicileri Derneği Başkanı Aydın Okay, “Biz etiket üretiyoruz. Bunun için de gerekli olan tüm teknolojik imkanlara sahibiz. Bu açıdan Türkiye Avrupa ülkelerinden geride değildir. Bugün Almanya’nın ihracatındaki başarının önemli nedenlerinden biri de ambalajlarındaki etiketlerin çok iyi olmasıdır. Bizim çok iyi makinelerimiz var. Fakat en nihayetinde bu makineleri çalıştıranlar insanlardır. Bizim de donanımlı insanlara ihtiyacımız var. Yaptığınız işlerde başarılı olup olmamanız dikkatinize bağlıdır. Yani başarı detaylarda gizlidir. Onun için detayları gözünüzden kaçırmamanızı öneririm. Bizim böyle etkinlikleri yapmamızın amacı gelişen bir sektör olan etiket sanayini öğrencilerle buluşturmaktır. Çünkü İstanbul dükalığı bitiyor. Bu sektör Türkiye’nin her alanına yayılıyor. İş hayatında başarılı olmak için size tavsiyem bu sıralarda okurken zamanınızı çok iyi değerlendirerek yabancı dilinizi geliştirmenizdir. Artık bir yabancı dil dahi yetmemekte, İngilizcenin yanında Arapça, Çince, Rusça dillerinden birini de öğrenmeniz gerekmektedir” diye konuştu.

Konferansın ardından Prof. Dr. Sevilhan Mennan tarafından, Aydın Okay’a çiçek ve plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA