Esnafa Faiz İndirimi Müjdesi

Afşin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaflar için kredi faizlerinin düşürmesinin, esnaflar için müjde olduğunu söyledi.

Yaşar, yaptığı açıklamada, kredi faizlerinin düşürülmesinin esnaflar açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Esnafların kefaletle Halbank'tan kullanacağı kredilerin faiz indiriminin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, esnafın kullandığı krediler için yeni faiz oranlarını açıkladı.

Bir yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çektiklerini, aradaki farkı yine hazinenin karşılayacağını ifade etti.

Bu da biz esnafları mutlu etti."

-Göksun'da gümrük kaçağı sigara

Göksun ilçesinde 7 bin 850 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Göksun-Kahramanmaraş karayolunda 63 FE 316 plakalı otomobili durdurdu.

Otomobilde yapılan aramada 7 bin 850 paket gümrük kaçağı sigara bulundu.

Gözaltına alınan Y.Z.G hakkında, yasal işlem yapıldığı belirtildi.

-Elbistan'da "Her öğrenci bir güldür" projesi

Elbistan ilçesinde Yatılı Bölge Orta Okulu'nda "Her öğrenci bir güldür" projesi başlatıldı.

Kaymakam Metin Maytalman, YİBO bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, daha yeşil bir doğa için projenin önemine vurgu yaptı.

Her öğrencinin bir "gül" olduğunu belirten Maytalman, şunları kaydetti: "Bu okulumuzun kendi bünyesinde hayata geçirdiği güzel bir projedir. Öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi ile birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerin doğa ile iç içe olması, birlikte zaman geçirmeleri ve rahatlamaları açısından güzel bir etkinlik oldu."

YİBO Müdürü Ömer Faruk Dikici de proje kapsamında 400 adet gül fidanı diktiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, YİBO öğrencileri, okul bahçelerine gül dikti.

-Elbistan'da engellilere iş hakları anlatıldı

Türkiye Beyazay Derneği Elbistan Şube Başkanı Gökhan Kılıç, ülkede engelliler için kamu ve özel kaynaklı, maddi ve manevi birçok sosyal hakkın bulunduğunu söyledi.

Kılıç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde dernek binasında düzenlenen "Engelli iş hakları" konulu seminerde, engellilerin haklarını anlattı.

Engelli bireylerin iş ve yaşam koşullarının geliştirilmesinin herkesin görevi olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti: "Ülkemizde engelliler için kamu ve özel kaynaklı, maddi ve manevi birçok sosyal hak bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek ve engelsiz bireyler ile aynı yaşam koşullarına sahip olmalarını sağlamak için verilen bu haklar, ülkemizin sosyal bir kültüre ve pozitif ayrımcılığa sahip olduğunun en önemli göstergesidir."

Kılıç, Afşin-Elbistan Termik Santralinde kurulacak yeni alanlarda 520 engelli vatandaşın istihdam edileceğini belirtti.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Bayram Fırat ise dernek üyelerine iş hakları konusunda bilgi verdi.

Muhabir: İdris Aydın-Nurettin Dal-Kenan Arayıcı / İsmail Hakkı Demir

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA