“Eğlence Doktorları” Engellileri Eğlendirdi

Ordu’da 13 yıl önce kurulan “Eğlence Doktorları” ekibi, bu defa engelli vatandaşları eğlendirdi.

“Eğlence Doktorları” Engellileri Eğlendirdi
Ordu’da zihinsel ve bedensel engellilerin kaldığı bir rehabilitasyon merkezi’nde bulunan engelli vatandaşlar “Eğlence Doktorları” ile gönüllerince eğlendiler. “Engelliler haftası” nedeniyle “Eğlence Doktorları”, rehabilitasyon merkezindeki engelli vatandaşları, palyaço ve müzik eşliğinde eğlendirirken, aynı zamanda el ve kol becerilerini artırmak için balondan figürler yaptılar, hem de yaptırdılar.

Bazı engelli vatandaşlar şarkı söyleyerek eğlenirken bazıları ise müzik eşliğinde dans etti. Bu projeyi kendilerine sosyal sorumluluk projesi edindiklerini söyleyen Carmen Organizasyon yetkilisi Umut Şahin, “Biz Carmen eğlence doktorları olarak, bir çok hastanede, Engelli bakım merkezlerinde, kimsesiz çocuklar vakfında, tiyatro gitmemiş köy okullarında animasyon ve tiyatrolar götürüyoruz. Burada da bugün balon animasyonu yaptık. El ve kollarını kullanamayan ve hatta zekalarını da kullanamayan burada engelli arkadaşlarımıza balonlar ile hava katlama sanatını, balonlar ile figür yapmayı öğrettik. Hem el güçlerine hem de hayal güçlerine katkı sağlamaya çalıştık” dedi.

Polis memuru olan Metin Saka, “Bu insanları mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere” diyerek yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Burada Umut ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi adı altında engelli vatandaşlarımıza yardım amaçlı, onları mutlu etmek adına bir etkinlik yaptık. Bu etkinlikte maddi bir kazanç yoktur. Sadece gönüllülük esasına dayanılarak yapılmıştır. Mutlu etiysek bu insanları ne mutlu bizlere.”
Engelli vatandaşlar “Eğlence Doktorları"yla gönüllerince eğlenirken, onlara teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.
Kaynak: İHA