Atadem Bilime Işık Tutuyor

Atatürk Üniversitesi Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde bilimsel araştırmaların yapılması için ilgili bakanlıktan çalışma izni alındığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 1996 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak kurulan ATADEM'de, bugüne kadar tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin biyoloji ve biyokimya bölüm ve anabilim dallarıyla sosyal bilimlere deney hayvanı temini ve laboratuvar hizmeti verdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Deneysel ve Diğer Bilimsel Amaçlar için Kullanılan Hayvanların Refah ve Korunmasına dair yönetmelikte belirtilen kriterlere uygunluk sağlaması gereği üzere merkezimizde başlayan revizyon 15 Nisan'da tamamlanmıştır. Bu süreç içerisinde merkez, 14 Şubat 2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden kurulum izni almıştır. 29 Nisan'da da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden çalışma izni alınmıştır."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA