Yol-iş 1 Mayıs’ı İşçilerle Beraber Kutladı

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir araya gelen Yol-İş Sendikaları, “1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü bütün emekçilere kutlu olsun” dedi.

Yol-iş 1 Mayıs’ı İşçilerle Beraber Kutladı
Yol İş Sendikası Lokali’nde işçilerle bir araya gelen Yol İş Sendikaları Kastamonu 1 ve 2 No’lu Şubeleri ortak açıklama yaptı. Gurup adına açıklama yapan Yol İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çelik, Türkiye’de emekçilerin yarısının kayıt dışı, güvencesiz ve sosyal adaletten yoksun çalıştığını ve emeğin, emekçinin uğradığı haksızlıklara karşı sesini hep birlikte sesini yükselttiğini belirterek, “Türkiye’de yaşanan güvencesiz çalışma ve çalıştırılma biçimlerine, iş hayatındaki adaletsizliklere isyan ediyoruz. İnsan onuruna yaraşır iş herkesin hakkıdır. İstihdamın geliştirilmesi, korunması temel yaklaşım olmalıdır. İşsizliğe, yoksulluğa isyan ediyoruz. Haksız bir şekilde yapılan işten çıkarmalara isyan ediyoruz. Sağlık ve eğitimin hizmetinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına isyan ediyoruz. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Hükümet 1 Mayıs dolayısıyla meydanlarda verilen mesajları iyi anlamalıdır” dedi.

Yol-İş 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün ise, Kastamonu’da işçi sıkıntınsın işverenlerin ve işçi kesimin davranış bozukluğundan kaynaklandığını ifade etti.

İşveren ve işçiye iş yaşamı hakkında eğitim verilmesini gerektiğini belirten Düzgün, basit gibi görünen bu durumun Kastamonu işsizliğine önemli ölçüde etki yaptığını söyledi.

Şeker-İş Başkanı Ali Çufadaroğlu da, Şeker Fabrikası’nın özelleşmemesi için 2 yıldır mücadele verdiklerini belirterek, fabrikanın kapanmaması ve Kastamonu’nun ekonomik zarara uğramaması için koşullar ne olursa olsun haklı mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA