Netanyahu: Filistin Yahudi devletini tanımalı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Dış İlişkiler Komitesi üyelerini kabulünde, "Filistinlilerle barış müzakerelerine başlamak için hiçbir ön koşulumuz yok ve olmamalı" dedi.

Netanyahu: Filistin Yahudi devletini tanımalı
Başbakan Netanyahu, Amerikan Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royse ve beraberindeki üst düzey üyeleri, başbakanlık ofisinde kabulü sırasında, Ortadoğu barış sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, "Başkan Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Filistin ile İsrail arasında yeniden başlatmaya çalıştığı barış görüşmeleri ile meşgulüz. Bunu yapmaya istekliyiz. Bunun için hiçbir ön koşulumuz yok ve müzakerelere başlamak için hiçbir ön koşul da olmamalı" diye konuştu.

-"Güvenlikten taviz yok"-

Görüşmelere başlamak için İsrail'in güvenlik kaygılarına dikkati çeken Netanyahu, şunları söyledi:

"Müzakereleri bitirebilmek için iki ana temel konuya ihtiyaç var: Birincisi Filistinliler Yahudi devletini tanımalı ve ikinci olarak da İsrail için sağlam güvenlik düzenlemeleri olmalı. Konuşmak için pek çok konuya hazırlandık ancak İsrail'in güvenliğinden ödün vermeyeceğim."

ABD'li Ed Royse da Netanyahu'ya, "Burada oluş nedenimiz ilişkilerin önemini hissetmemizdir fakat aynı zamanda tehditleri de paylaşıyoruz" dedi

Muhabir: Taner Aydın

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA