Hariri'den Nasrallah'a Esad Suçlaması

Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın ülkeyi Esed'in yaktığı ateşe doğru sürüklemeye çalışmakla suçladı.

Hariri, yaptığı basın açıklamasında, Esed'in Suriye'deki krizi bölgeye yaymak istediğini ve Nasrallah'ın da Lübnan'ı Esed'in yaktığı ateşe sürüklemeye çalıştığını ileri sürdü.

Nasrallah'ın tutumunun mantık dışı olduğunu kaydeden Hariri, Suriye'de devam eden halk ayaklanmasına karşı Arap ve İslam tarihinde görülmedik bir kıyım yaşandığını belirtti.

Nasrallah'ın, Lübnan'ın varlığı ve devamının Suriye rejiminin varlığı ve devamına bağlı olduğu anlamı taşıyan açıklamalar yaptığını söyleyen Hariri, bu anlayışı kınadığını ifade etti.

Lübnan'ın mezhepsel bir çatışmada taraf haline getirilmek istendiğine işaret eden Hariri, "Her görüşten bütün Lübnanlılar tarihi sorumluluklarını yerine getirmeli ve Nasrallah'ın bu tutumunun karşısında durmalı" diye konuştu.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün akşam Lübnan'daki El-Manar televizyonunda yaptığı konuşmada, Suriye'de siyasi çözümden yana olduğunu belirterek, "Beşşar Esed askeri yöntemlerle düşmeyecek. Suriye'nin, ABD'nin, İsrail'in ve tekfirci grupların eline düşmesine izin vermeyecek gerçek dostları var. Herkesin Suriye meselesinde siyasi çözüm için çalışması gerek" ifadesini kullanmıştı.

Batı ülkelerine seslenen Nasrallah, "Şam'ı ve rejimi askeri yöntemlerle düşüremeyeceksiniz. Çatışma uzun sürecek" demişti.
Kaynak: AA