Genel Sekreteri Bülbül, Genel Başkan Yardımcısı Gündük ve Genel Sayman Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ı Ziyaret Etti

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Bülbül, Genel Başkan Yardımcısı Engin Gündük ve Genel Sayman Adnan Özdemir, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Bülbül, ziyaretteki konuşmasında, büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetler için teşekkür etti.

Toplumun her anlamda demokratlaşmaya ihtiyacının bulunduğunu belirten Bülbül, "Belediyeler toplumun en önemli hizmet organıdır. İçel, çok kimlikli ve çok kültürlü bir kent. Bu kentin doğal yapısını korumak adına yaptığınız çalışmalar bizim için çok önemli" dedi.

Özcan ise Alevi vatandaşların sorunlarının çözümü için çaba gösterdiklerini belirterek şunları kaydetti:

"İçel'de Alevi kökenli çok sayıda vatandaşımız yaşamakta. Bir kültür evi olarak da adlandırılan cemevinin şu anda 3'te birlik kısmı tamamlanmış durumda. Kalan kısmın tamamlanması için Alevi vatandaşlarımızın da bağışlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun içinde yandaki arsaların satın alınma durumu söz konusu. Bu arsaların satın alınması ile kalan üçte 2'lik kısım da tamamlanmış olacak. Bunu gerçekleştirmek Alevi vatandaşlarımızın elinde."

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Yayıncı: Volkan Kaşik
Kaynak: AA