Gazete İstamonu 1 Yaşında

“İstanbul’daki Kastamonu” sloganıyla 1 yıl önce yayın hayatına başlayan İstanbul’daki ilk ve tek haftalık Kastamonu’nun gazetesi İSTAMONU, 1’inci yaş gününü ve yeni ofisinin açılışını geniş katılımlı bir programla kutlamaya hazırlanıyor.

Gazete İstamonu 1 Yaşında
16 Mayıs Perşembe günü, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın yapacağı açılışa, KÜ Rektörü Prof. Seyit Aydın, Kastamonu ve İstanbul Milletvekilleri, Belediye Başkanları, STK temsilcileri, işadamları ile İSTAMONU okurları katılacak. Ayrıca, aynı gün başlayacak olan “6. Feshane Kastamonu Günleri” kapsamında gazete 30 bin adet basılarak, Feshane Özel Sayısı olarak ücretsiz dağıtılacak.

Yaş günü ve ofis açılışı, gazetenin Salı günü çıkan son sayısında manşetten verildi.

Gazeteneni haberinde ise şöyle denildi: “Siz değerli okurlarımızdan aldığımız güç ve destekle başladığımız yayın hayatımızda bir yılı geride bırakarak, yeni bir yıla merhaba dedik. Yeni ofisimize taşınmış olmamız ise bir diğer mutluluğumuz. Kimine göre uzun bir zaman dilimi, kimine göre göz açıp kapayıncaya kadar geçen sıradan bir düzine ay demektir 1 yıl…

Haftalık bir gazete için ise tam 52 hafta demektir; her sayıda farklı haz ve heyecanlar yaşatan… Şu cümlelerle dahil olmuştuk hayatınıza ilk sayımızdaki “Hoş bulduk” manşetinin altında: “Sizler, her satırına sevgi ektiğimiz, her sayfasına sevda çektiğimiz bu ilk sayımızı okurken; bizler “Gazete İSTAMONU’’ekibi olarak hayırlı ve doğru bir işi başarmanın gururunu yaşıyor olacağız. Aylar süren özlemin vuslatla sonuçlanmasının sevinci gözlerimize nem, memleket sevdamıza dem katacak”

BU MARATON SONSUZA DEK SÜRECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan İSTAMONU Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz, şöyle konuştu: “Aradan geçen bir yılda önce emeklemeyi, sonra yürümeyi öğrendik. Gurbetle sıla arasına kurduğumuz köprüden koşmaya hazırız artık.

Okurlarımızın ve hemşerilerimizin sonsuza dek sürecek bu zorlu maratonda hep yanımızda olacağını bilmek geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor”

BAĞIMSIZ, TARAFSIZ VE İLKELİ YAYINCILIK ANLAYIŞI
Gücünü okurlarından ve tarafsızlık ilkesinden alan İSTAMONU Gazetesinin meşru her siyasi oluşuma aynı mesafede duruşu, her habere önyargısız bakış açısıyla, kendi yayın üslubunu, haber dilini ve tarzını ortaya koyduğunu belirten Karadeniz, şöyle devam etti: “Doğru ve faydalı yapılan her işi alkışlamaktan da gerektiğinde fincancı katırlarını ürkütmekten de çekinmedik.

Ne kimseye “diyet” borçlandık, ne durumdan vazife çıkarıp “niyet” okuduk.

Sadece, ama sadece doğruları yazdık. Bunun içindir ki hiçbir haberimiz ile ilgili tekzip almadık”

İLKLERİN GAZETESİ İSTAMONU
“İlklerin gazetesi olma iddiasıyla yola çıkan İSTAMONU, İstanbul’da yayımlanan ilk ve tek haftalık Kastamonu gazetesi unvanını koruyarak, kısa sürede medya dünyasında hak ettiği yeri buldu” diyen Karadeniz, gazetenin geride kalan 1 yılını ise şu sözlerle değerlendirdi: “Kendi haber ağımız dışında, ayrıca AA ve İHA abonesiyiz.Kastamonu’yu ve Kastamonuluları konu alan her habere en ince ayrıntısına kadar kolayca ulaşan,sağlam ve güvenilir haber ağına sahibiz. Ayrıca, Ulusal gazetelerde bile rastlanılmayan her sayıda tam sayfa, “Derin Diyalog” ve Sektöründe Büyüyenler” röportajları okurlarımızla buluşurken, yine her sayıda farklı bir ilçemizi tüm özellikleriyle tanıttığımız “Köşe Bucak Kastamonu” bir diğer tam sayfa çalışmamız oldu.

“İletken Kastamonulular” ile ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafındaki akademisyenlerimizi tanıtırken, güçlü kalemlere sahip 6 köşe yazarımız, her hafta farklı bakış açılarını sayfalarımıza yansıttılar. “Batı Karadeniz” sayfasıyla; Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzceli okurlarımızın da gözü, kulağı olduk. Yarım sayfa çengel bulmacamızla, özellikle gençlerimizin memleket sevgisini perçinlemeye, ilgi ve merak uyandırarak memleketlerini tanımaya teşvik ettik. Bir kağıt parçasının asla taşıyamayacağı anlamlar yüklediğimiz ortak aklımız, ortak sevgimiz İSTAMONU, söz verdiğimiz gibi bundan böyle de kendi açtığı yolda okurlarının, hemşerilerinin gözü, kulağı olmaya devam edecek.Karadeniz, 16 Mayıs Perşembe saat 11.00’de gerçekleşecek ofis açılışına İSTAMONU okurlarını ve İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerini davet etti.
Kaynak: İHA