CHP'li Tekin: Bugün İstanbul’da devlet çıldırmıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’de yaşanan gerginlikler hakkında ‘Bugün İstanbul’da devlet çıldırmıştı. Çıldırmış bir devlet ile karşı karşıya kaldık’ yorumunu yaptı.

CHP'li Tekin: Bugün İstanbul’da devlet çıldırmıştı
Beşiktaş'ta, CHP ilçe Başkanlığı önünde gazlı müdahaleye maruz kalan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede tedavisi tamamlanan Tekin, bir süre sonra CNN Türk ekranlarında canlı yayınına katıldı.

'İSTANBUL'DA DEVLET ÇILDIRDI'

Sözlerine yayalaştırma projesinin 1 Mayıs için bahane olarak kullanıldığını belirterek başlayan Tekin, 'Bugün İstanbul 'da devlet çıldırmıştı. Çıldırmış bir devlet ile karşı karşıyaydık' dedi.

'AMBULANSLARA BİBER GAZI SIKILDI'

CHP'li diğer vekiller ile yürüyüş için izin aldıklarını yürüyüşüm başlamasından kısa bir süre sonra ise biber gazlarına maruz kaldıklarını anlatan Tekin, çağırılan ambulansların ise 45 dakika sonra geldiğini söyledi. Ambulanslara da biber gazı sıkıldığını savunan Tekin, 'Dünyadaki savaş alanlarında bile ambulanslara müdahale edilmez' ifadelerini kullandı.

'HESABINI SORACAĞIZ'

Sözlerine kamuoyuna bir çağrıda bulunarak devem eden Tekin, 'Bütün kameralara bakalım. Görüntülerde CHP'lilerin bir kusuru varsa özür dileyeceğiz. Ancak polisler bile bile göre göre gaz sıkıyorsa bunun hesabını soracağız' diye ekledi.