''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü''

Tarsus'ta bazı siyasi partiler, sendika ve sivil toplum kuruluşları, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" yürüyüşü yapıldı.

Ellerinde Türk bayrağı, pankart ve parti bayrakları bulunan katılımcılar, Kleopatra kapısından Cumhuriyet alanına kadar sloganlar atarak yürüdü.

Eğitim Sen Şube Başkanı Yasemin Yücel, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladıklarını belirterek, "Ülkemizde barış ve kardeşlik isteyen bizler, komşumuz Suriye ve orta doğu halklarına yönelik emperyalist savaş ve işgal politikalarına hayır diyoruz" dedi.

Aralarında CHP İçel milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer'in de bulunduğu grup, sıcak hava nedeniyle miting alanından, kutlamaların sonunu beklemeden ayrılmak zorunda kaldı.

-Salt'tan kutlama mesajı-

AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, AK Parti hükümetinin, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde olduğunu ve sorunların çözümü için birlikte çalışıldığını belirtti.

1 Mayıs'ın tüm dünyada bayram olarak kutlandığına vurgu yapan Salt, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı, 1 Mayıs'ı 'Emek ve Dayanışma Günü' ilan ederek hassasiyetini göstermiştir. Zor şartlar altında çalışan işçilerimizin ve emekçilerimizin, refah düzeyini daha da yükseltmenin, onları hak ettikleri yaşam standardına ulaştırmanın gayreti içerisinde olan hükümetimiz emekçilerimizin sorunlarını her zaman kendi sorunu olarak görmüştür."

Muhabir: Selahattin Özburkurt-Basir Gülüm / Kerem Kocalar

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA