Topkapı Sarayı Gül Kokacak

İstanbul’da, günde 22 bin kişinin ziyaret ettiği Topkapı Sarayı’nın bahçesi bundan böyle Isparta gülü kokacak.

Topkapı Sarayı Gül Kokacak
Topkapı Sarayı’na dikilecek olan Gönen ilçesi Güneykent beldesinde yetiştirilen ilk etaptaki bin adet tüplü gül fidesi, Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün tarafından İstanbul’a gönderildi. Güneykent Belediye Başkanı Gözgün, “O kutsal emanetlerin mekanında Isparta’nın o güzel kokusunun yeniden kokması bizim en büyük gurur kaynağımız” dedi.

SARAYDA GÜL KOKUSU Vali Memduh Oğuz da, Topkapı Sarayı yetkilileriyle varılan mutabakat gereği Isparta gülünün bundan sonra sarayda da kokacağını söyledi.

İlim şehri Isparta'nın gülünün Topkapı Sarayı'na güzellikler katacağını belirten Vali Oğuz, şöyle konuştu: "Gül, Resulullah aleyhisselamın sembolüdür.Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetler var. Burada Peygamber Efendimizin hırka-ı saadetleri var, kılıcı var, mübarek mukaddes emanetler var. Burası sarayın bahçesinde yetiştirilen Isparta gülünden elde edilen gül suyu ile yıkanır, yine ondan elde edilen gül yağı ile kokutulurdu. Maalesef bir dönemde unutulmuş ve o şekilde bırakılmış. Biz Topkapı Sarayı’nın Genel Müdürü ile görüştük ve Isparta gülü Topkapı Sarayı'nda yeniden ihya edilsin, o gül bahçesi yeniden oluşsun diye mutabık kaldık. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ü aradım ve 'Bu konuyu siz üstlenir misiniz?' dedim. O da sağolsun şerefle, memnuniyetle dedi ve Topkapı Sarayı’nın kadim gül bahçesini yeniden ihya ediyoruz şimdi." ISPARTA'NIN TANITIMIDIR Topkapı Sarayı'nı ziyaret edenlerin Isparta gülünü göreceğini anlatan Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu Isparta için gerçekten çok önemli. Ekonomik manada da bir tanıtımdır. Isparta için, Gülbirlik için, gül üreticileri için çok ciddi bir tanıtımdır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından bin adet gül fidanı İstanbul Topkapı Sarayı'na dikilmek üzere gönderildi .
Kaynak: İHA