Tolga Bayram Ayvalık’ın Gururu Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ekonomik sorunları bulunan bir ailenin çocuğu olduğu belirtilen Rahim Usta Lisesi öğrencisi Tolga Bayram, okulunun ve Ayvalık Uğur Dershanesi’nin destekleriyle girdiği 2013-YGS sınavında 471.838 puanla Ayvalık birincisi oldu.

Tolga Bayram Ayvalık’ın Gururu Oldu
Ayvalık’a bağlı Küçükköy’de bulunan Necmi Komili İlköğretim Okulunda 6. ve 7. sınıftayken, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle SBS’ye katılamadığı öğrenilen Tolga Bayram, çalışkanlığı ve zekasıyla 7. sınıfın sonunda Ayvalık Uğur Dershanesi’nin öğretmen ve idaresince fark edildi. Dershanenin verdiği destekle 8. sınıfta SBS’ye katılarak, sınavdan 458 puan alarak kendisine verilen emeklerin karşılığını fazlasıyla geri verdi. Ancak bir önceki sınava katılamadığı için ortalama puanı yetersiz kalınca, eğitim hayatını ilçedeki Rahim Usta Lisesinde sürdürmeye başladı.

Lise hayatında da derslerinde gösterdiği başarıları sürdüren Tolga Bayram’a okulunun idareci ve öğretmenlerinin yanı sıra Ayvalık Uğur Dershanesi’nin maddi ve manevi desteği devam Geçtiğimiz ay yapılan YGS sınavına bu desteklerle giren Bayram, girdiği sınavdan 471.838 puan alarak tüm puan türlerinde Ayvalık birincisi oldu. BAŞARILI ÖĞRENCİYE VERİLEN DESTEK SÜRECEK Hedefinin ODTÜ Eelektrik-Elektronik olduğunu söyleyen başarılı öğrenci Tolga Bayram, kendisine destek verenlerin yüzünü kara çıkarmamanın mutluluğunu yaşarken, Ayvalık Uğur Dershanesi ise çalışkan genç öğrenciye mutlak kazanacağına inandıkları ODTÜ’deki eğitim hayatında da gereken her türlü desteği vereceği açıkladı.

Kaynak: İHA