Şehitliklerde Flama Taşımak Yasak

Çanakkale’nin Eceabat Kaymakamlığı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde bulunan şehitliklerde her türlü slogan atılması, gürültü yapılması ve resmi törenler haricinde Türk bayrağı dışında bayrak taşınmasını yasakladı.

Şehitliklerde Flama Taşımak Yasak
Eceabat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, abide bölgesinde bazı gruplarca slogan atıldığının ve Türk bayrağı dışında bayraklar taşındığının tespit edildiğini, bu olayların Çanakkale ruhuna ters olduğu belirtildi. Kaymakam Mehmet Akçay tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Her kesimden, her görüşten insanımızın ziyarete geldiği şehitliklerin bu tür faaliyetlere açık olmasının hem şehitliklerimizin maneviyatına aykırı olduğu hem de ciddi toplumsal olayları provoke edilebileceği kanaati oluşmuştur. Ayrıca bu olaylar Çanakkale ruhuna da tamamen terstir” denildi.

Eceabat sınırları içerisinde başta şehitlik alanları olmak üzere ziyarete açık tüm alanları kapsayan karara göre; şehitlik alanlarında her ne sebeple olursa olsun slogan atılması, gürültü yapılması, resmi törenlerin haricinde Türk bayrağı dışında bayrak taşınması (kurumların resmi flama, bayrak, vs. hariç) yasaklandı.

İlçe merkezinde ve şehitlik alanlarında Gelibolu Tarihi Milli Park Müdürlüğü ve kolluk kuvvetlerince gerekli denetlemeler yapılacak ve gereği için tutanakla kaymakamlığa gönderilecek. Alınan karara uymayanlar hakkında, mülki idare amirliği tarafından 5326 sayılı kanunun 32. maddesine göre cezai işlem yapılacak .
Kaynak: İHA