Mhp Kastamonu Milletvekili Emin Çınar;

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu’nun giderek kan kaybettiğini söyledi.

Mhp Kastamonu Milletvekili Emin Çınar;
MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında iktidara yüklendi. Daha önceden AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in ‘Ilgaz’ın arkasına Kastamonu aşamıyor’ şeklindeki açıklamasının hatırlatıldığı toplantıda Çınar, Kastamonu’nun son yıllarda kan kaybettiğini açıklayarak, “Bunun mücadelesini vermeliyiz. AK Partili Belediye olunca Ilgaz geçiliyor, belediye MHP’li olunca mı geçilmiyor. AK Parti Milletvekili Gülşen, ‘Biz, bizden olmayan belediyelere destek vermeyiz, partimize üye olmayan insanlara ise iş vermeyiz’ diyorsa bunu net bir şekilde ortaya koymaları gerekiyor. AK Parti söylemleri bırakıp, icraatlara baksın. Vatandaş, zaten kendi tercihini yapacaktır. Bir dahaki seçimlerde belediyelerin büyük çoğunluğunu MHP alacak, sayı vermiyorum ama bunu net bir şekilde söyleyebiliyorum” dedi.

"BAŞKANLIK GÜLŞEN’DE UKTE OLDU" Belediye Başkanlığına daha önce aday olup seçilmeyen AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’e Belediye Başkanlığının ukte olduğunu belirten Çınar, “10 yıllık AK Parti iktidarını değerlendirdiğimizde şuana kadar bu yaptıkları içersinde istihdam adına Kastamonu daha rahat etmesi için hangi adımı atmıştır. Belediye’nin Atıksu Arıtma Tesisi konusunda Cumhurbaşkanına bir dosya sunduk ve AK Parti Milletvekillerinden bu konuda yardım istedik. Hani nerede yaptıkları yardım, hani biz göremiyoruz. Doğu Çevre Yolu 2007’den beri tamamlanamadı. Burası altı üstü 8 kilometrelik bir yoldur. Şuanda Kastamonu, taşeronla çalışan işçilere hangi partiye üyesin diye soruyorlar. Yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara yaptıkları yardımlarda sanki bunlar dindarmış gibi kendilerine sanki bu paralar aitmiş gibi zekatlarını mı dağıtıyorlar. AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, bu yollardan geçmiyor mu, bunu göremiyor mu?. Yatan ve hiç hizmet vermeyen bir belediye mi istiyorlar. Belediyede geçmiş dönemlerde Kastamonu Kalesi projesi gibi yapılan projelerde engellemeleri herkes biliyor, bunu hiç kimseden saklayamazsınız. Belediyenin hizmetlerinde nasıl bir engellemelerle karşılaştığını hepimiz biliyoruz. AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in daha önceden adaylığını koyduğu ve belediye başkanlığına seçilmemesinden dolayı ukdesinde kalan bir şey varsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz belediye olarak en iyi hizmeti vermek için çaba gösteriyoruz. İktidar partinin de iki tane milletvekili var, hatta birisi komisyon üyesidir. Onlar Kastamonu’ya hizmet vermeyecek durumdalar mı? Yaptıkları ortada ne var sanki” diye konuştu.

"İLÇELERDE RESMİ KURUMLAR TEK TEK KAPANIYOR" Kastamonu’nun il merkezinin her geçen gün geliştiğini ve giderek nüfusunun arttığını hatırlatan Çınar, buna istinaden ilçelerdeki resmi kurumların ise kapandığını ve nüfusun giderek azaldığını söyledi.

Çınar, "Kastamonu ilçelerine baktığımız zaman yerelle genelin buluştuğu belediyeler de Kastamonu kadar merkezin hizmeti kadar olmadığı gerçeği apaçık ortadır. Kastamonu nüfusu 19 yıl önce 57 binler civarında iken bugün 100 binleri geçmiştir. Diğer ilçe merkezlerine baktığımız zamanda ciddi manada nüfus kaybına yol açmıştır. İktidar dönemine baktığımız zaman adliyelerin kapatıldığı, bazı kurumların kaldırıldığını hatta devlet hastanelerinin sağlık ocakları şeklinde hizmet vermeye başladığını görüyoruz” "AÇILIM, BİZİ DERİNDEN YARALIYOR" Son yaşanan süreçlerin kendilerini derinden yaraladığını aktaran Çınar, “Bir Türk Bayramında Abdullah Öcalan tarafından gönderilen bir kararın okunurken bir Türk topraklarında tek bir Türk Bayrağının bile olmaması bizi derinden yaraladı. Bunun İçişleri Bakanına taşıdık ve kendisinin de bu tabloyu kınadığını söyledi.

Bunu Bakan beyin, kınamakla kalmamasını gereğinin yapılmasın isteriz” dedi.

"ALTAN TAN’IN AÇIKLAMALARI HAKARETTİR" BDP Milletvekili Altan Tan’ın Kastamonu’da yapılan Şapka ve Kıyafet İnkılabının kaldırılması yönündeki açıklamalarının Atatürk İlke ve İnkılaplarına yapılan bir hakaret olduğunu belirten Çınar, şöyle konuştu: “Hatta Cumhuriyetin bütün temel taşlarına yapılan bir hakarettir. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör kurmakla suçlanıp müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Abdullah Öcalan gibi bebek katili serbest bırakılmaya çalışılıyor. Bunun ötesinde başka bir söze daha gerek yok. Teşvikle ilgili yeni yasal düzenleme yapılacak ve teşvik yasası uzatılacak” "ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR" Son olarak Çınar, Türkiye’nin bir felakete sürüklendiğini iddia ederek, AK Parti hükümeti döneminde ülkenin geldiği noktayı rakamlarda anlattı. Çınar, “Yoksulluk, ülkemizde 2012 yılı itibari ile açlık sınırı 958 TL, yoksulluk sınırı ise 3 bin 120 TL'ye çıkmıştır. Başta asgari ücretliler olmak üzere çalışanların ve emeklilerin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında ücret almaktadır. 2002 yılında Türkiye, 16,5 milyon ton şeker pancarı üretirken, 2012 yılında 15 milyon tona düşmüştür. Çiftçinin kullandığı mazot için ödediği yıllık vergi 7,7 milyar TL’dir. Yıllık alınan mazot desteği ise 550 milyon TL’dir.

2002 yılında Ziraat Bankasından Kastamonu çiftçilerimiz tarafından kullanılan kredi miktarı 2 milyon 745 bin TL iken bu rakam 204 milyon 688 bin TL olmuştur. Hayvancılık, Cumhuriyet tarihinde ilk kez AKP döneminde kurbanlık canlı hayvan ithal edilmiştir. Son on yılda tere yağ ve süt fiyatları 3 kat, kanatlı hayvan fiyatları ise 2 kat artmıştır. 2002 yılında Kastamonu’da küçükbaş hayvan sayısı 108 bin adet, 2011 yılında 86 bin. 2002 yılında Kastamonu’da büyükbaş hayvan sayısı 260 bin 308, 2011 ise 262 bin. Küçükbaş hayvancılık küçülürken, büyükbaş hayvancılık büyüyememiş ve yerinde saymıştır” dedi.

Kaynak: İHA