Başiskele’de Hepatit Konuşulacak

8-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası kapsamında Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından belediye hekimlerine yönelik olarak seminer verilecek.

Başiskele’de Hepatit Konuşulacak
Yarın yapılacak seminerde; “Hepatit B ye Güncel Yaklaşımlar” konuşu işlenecek. Eğitim sunumunu; KÜTF’ den Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan gerçekleştirecek. Kocaeli Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan tüm hekimlere yönelik yapılacak seminer yarın Başiskele’ nin yeni termal oteli The Ness Otel'de saat 18.30’da başlayacak. Prof. Dr. Sıla Akhan, Hepatit B’nin ülkemizin bazı bölgelerinde yüzde 10-15’lere varan oranda görülen çok önemli bir sağlık problemi olduğunu, 1998 yılından beri doğan bebeklerin aşılama programına alındığını, bu nedenle yıllar içinde azalma beklendiğini söyledi.

Hastalığın yarattığı en önemli problemin hiç bir şikâyete yol açmadan, siroz ve karaciğer kanserine kadar ilerleyebilmesi olduğuna dikkat çekerek, “Herkes taşıyıcılığına bir kez baktırması gerekir. Erken teşhiste yeni jenerasyon ilaçlarla bütün bu kötü gelişmeler önlenebilecek düzeyde” ifadelerini kullandı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Sağlık Haftasında düzenlenen bu yararlı programın koordinatörlüğünü Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bristol Myers Squibb firmasının birlikte yürüterek örnek bir çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Kaynak: İHA