AB Bakanı Bağış Brüksel’e Gitti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir dizi temaslarda bulunmak üzere kalabalık bir heyetle Brüksel’e gitti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle ile görüşmek üzere kalabalık bir heyet ile Brüksel’e gitti.

Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağış, “Yarın TOBB başkanımız, TÜRK-İŞ başkanımız, HAK-İŞ başkanımız, TİSK başkanımız ve ilgili Türkiye’deki kurumun temsilcileri ve devletin bu konuda yetkili iki bakanı ile birlikte Avrupa Birliği komisyonunun genişlemeden sorumlu komisyon üyesi Füle ve sosyal politikalardan sorumlu komisyon üyesi Laszlo Andor ile ortak bir toplantı gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği sürecinde sosyal politikalar faslının açılabilmesi için gerekle adımları gözden geçirip birlikte bir değerlendirme yapacağız. Onun dışında Brüksel’de farklı temaslarımız olacak farklı komisyon üyeleriyle özellikle yakında açmayı düşündüğümüz bölgesel politikalar faslının sorumlusu olan komiserle görüşmelerimiz olacak. Orada Avrupa Birliğinin diğer ilgilileriyle parlamenterlerle görüşmemiz olacak ve bazı Türk işyerlerinin açılması nedeniyle bir açılış töreni de gerçekleştireceğiz. Güllüoğlu’nun Brüksel şubesini de açmış olacağız, oradan kısmetse Lüksemburg’a geçeceğiz. Lüksemburg da hem dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısıyla hem de maliye bakanı ekonomi ve ticaret bakanıyla görüşmelerimiz olacak meclis başkanı bizi kabul edecek. Daha sonraki temaslarımızın ardından yurda döneceğiz” dedi.

Kaynak: İHA