Türkiye', Darfur’a Modern Hastane Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin Sudan’ın Darfur eyaletinde yaptırdığı 150 yataklı modern hastanenin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde açılacağını açıkladı.

Türkiye', Darfur’a Modern Hastane Yaptı
Bekir Bozdağ, Katar’ın başkenti Doha’da yapılan ‘Uluslararası Darfur Donörler Konferansı’na Türkiye’yi temsilen katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Cabir bin Casim Al Sani yaptı. Konferansa Sudan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Ali Osman Taha, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı.

Bozdağ, açılıştaki konuşmada ''Türkiye, Darfur'da kalıcı ve adil bir barışın tesisi için Sudan hükümetinin, Arap Birliği'nin, Afrika Birliği'nin ve BM’nin çabalarını tümüyle desteklemektedir. 10 yıldır devam eden Darfur sorunu nedeniyle çok sayıda Sudanlının ızdırap çektiğini biliyoruz.”dedi.

DARFUR HASTANESİ AÇILIYORBaşbakan Yardımcısı Bozdağ, konferansta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006 yılında Darfur’u ziyaret ettiğini hatırlatarak, ''Sayın Başbakanımızın 2006'da Darfur'a yaptığı ziyaretten bu yana bölgeye kapsamlı bir yardım kampanyası başlattık. Bu çerçevede Türk Kızılayı ve sivil topum örgütlerimiz, önemli insani ve kalkınma yardımlarında bulundu. Bunun en son örneği Nyala'dainşaatı biten Türk hastanesidir." diye konuştu
Bozdağ, Nyala Türk Devlet Hastanesi’nin resmi açılışının yakın zamanda yapılacağını da açıkladı.

TİKA tarafından yaptırılan Nyala Türk Devlet Hastanesi 50 bin m2 alan üzerinde kurulu 11 bin m2 kapalı alanı bulunan modern bir hastane olarak inşa edildi. Nyala Türk Devlet Hastanesi 150 normal yataklı 46 yoğun bakım yatağı olan hastane de 3 ameliyathane 2 doğumhane ,tam donanımlı Radyoloji ünitesi ve Laboratuvarlar bulunuyor. Nyala Türk Devlet Hastanesi’nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapabileceği öğrenildi.