Torbalı’ya Mobese Merkezi

Torbalı Belediyesi tarafından finanse edilen ve 8’i plaka tanımla olmak üzere toplam 74 kamerayla Torbalı ilçesini baştan sona izleyen KGYS dün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Torbalı’ya Mobese Merkezi
Merkezin açılışını İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve çok sayıda davetli yaptı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gelişen son teknolojiye göre yenilenen kamera ve sistemlerinden oluşan Kent Güvenlik Yöntem Sistemi(KGYS) yani MOBESE Merkezi dün saat 11.00’de düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Türkiye’de ilçelere göre ilk olma özelliğini taşıyan KGYS, Torbalı’da huzurlu yaşamın bir parçası olacak. Dün resmi açılışının yapıldığı merkezin kurdelesini İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay kesti. Törene İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Askeri erkan, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TORBALI İZLENİYOR

Son teknoloji ile üretilmiş Kent Güvenlik Yöntem Sistemi (KGYS) Kavşak ve İlçe Merkezi’nde olmak üzere toplam 74 kamera ile hizmet veriyor. 8 kamera ile plaka tanımlaması yapılırken, Torbalı’nın giriş ve çıkışları 24 saat gözlem altında tutulurken, kameralardan görüntü alınabilmesi için 14.5 kilometre fiber kablo kullanıldı. Açılış töreninde konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, KGYS hakkında bilgiler verirken, 2013 yılı itibariyle Torbalı’da yaşanan suç oranlarının 2012 yılı verilerine göre yüzde 33 daha azalma olduğuna dikkat çekti. Daha sonra söz alan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise Kent Güvenlik Yöntem Sistemi (KGYS) hizmete açılmasında büyük katkılarının olduğunu kaydederek, “Belediye Başkanın görevi toplumun huzurunu sağlamak değil ama huzurlu bir ortam için polis teşkilatına yardımcı olmak bizim asli görevimizdir” dedi.

SUÇ ORANLARI DÜŞECEK

Yaklaşık iki yılda tamamlanan ve toplam 1,5 milyon liraya mal olan Kent Güvenlik Yöntem Sistemi (KGYS), suçluların korkulu rüyası olacağını belirten Kaymakam Aydın Memük, “İlçemizin huzuru için Jandarma Komutanlığımız ile Emniyet Teşkilatımız mensupları büyük çaba ve fedakarlık göstermektedirler. Belediye’nin katkılarıyla tamamlanan Mobesa Merkezi, caydırıcı olma özelliği ile büyük dikkat çekecektir. Merkezin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Son olarak kürsüde söz alan İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Kameraların il ve ilçelerde suç oranını büyük ölçüde azalttığı ileri sürerek, “Göreve geldiğim günden buyana Mobesaların suç oranlarında düşüş göstermesine büyük katkı sağladığı gördüm. Belediye’nin desteği ile yapılan bu merkezin Torbalı’ya hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Öte yandan merkezin yapımını üstlenen Belediye Başkanı İsmail Uygur’a İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA