Nevzat Pakdil’e baston hediye edildi

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil'e Ankara'daki Bitlis Günleri etkinliğini ziyareti sırasında karaağaçtan yapılan Ahlat bastonu hediye edildi.

Nevzat Pakdil’e baston hediye edildi
Süphan Dağı'ndan getirilen karın da pekmezle tadına bakan Pakdil, Büryan kebabı yemeyi de ihmal etmedi.

İlçelere özgü stantları gezen Nevzat Pakdil, Said-i Nursi, İdrisi Bitlisi'nin memleketi Bitlis'in Türkiye'nin birlik ve beraberliğini görmek isteyenler için en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi.

Pakdil, çözüm sürecinin çok hızlı ve olumlu geçtiğini ifade ederek, 'Ankara'da nasıl Bitlis, Diyarbakır günleri düzenleniyorsa, Diyarbakır, Bitlis ve Siirt'te de Ankara, Kayseri, Konya günleri düzenlenmelidir. Bu tür etkinlikler kardeşlik hukukumuzun daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Böylece beklediğimiz, arzu ettiğimiz huzur ortamı gelişecektir. ' dedi.

AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, etkinlik alanında dolaşan Pakdil'e yöreye özgü Büryan kebabı ile Süphan Dağı'ndan getirilen pekmezli kar ikram etti. Pakdil'e ayrıca yörenin en güzel el işlemeli Ahlat Bastonu hediye edildi.

Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde üretilen ünlü baston ceviz, karaağaç, dut ve kiraz ağaçlarını el marifetiyle yöresel desen ve kemik işlemelerinin yanı sıra Selçuklu motifleri ile süsleniyor.