Moda Tasarımcısı Babacan'ın Açıklaması

Moda tasarımcısı Tanju Babacan, Anadolu Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide öğrencilere, "Gardırobunuzu yenilemek yerine, kütüphanenizi yenilemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Babacan, AÜ Kongre Merkezi'nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen programda, moda tasarımı eğitimi almadığını, mesleği için uzun uğraşlar verdiğini anlattı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Babacan, "İçinizde kabiliyet yoksa, bütün hocalar bir araya gelse yine bir şey olmaz. Ben bu noktaya defile silsilesiyle değil, birer birer elbise dikerek geldim ve hiçbir tasarımcının tezgahından geçmedim" diye konuştu.

Öğrencilere, "Önce lüle taşı olabilmelisin. Lüle taşı gibi işlenebiliyor musun, çeşitli meziyetlerin var mı-" diye soran Babacan, şunları kaydetti:

"Öncelikle vücut diliniz önemli. İşinize naiflik koyacaksınız. İğneden haberdar değilsiniz. Peki sizin, bizim tasarladıklarımızı kim dikecek- İğne, iplik, konfeksiyonda staj, terzilik yok. Böyle olmaz. İşin terziliğiyle muhatap olmalısınız. Bu işte iyi olmak zorundasınız. İğnelerinizi birer şövalye gibi kullanmayı çözün, sevin ve ilgilenin. Gardırobunuzu yenilemek yerine, kütüphanenizi yenilemenizi tavsiye ediyorum."

Etkinlikte anılarını da anlatan Babacan, öğrencilerin soruları yanıtladı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş - Hicret Özkan / Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA