Tarımda İl Geneli Su Ürünleri Zirvesi

Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bünyesindeki tüm su ürünleri mühendisi personelini toplayarak Kastamonu’daki su ürünleri kapasitesi, mevcut durum tespiti ve sorunları üzerine bir toplantı düzenledi.

Tarımda İl Geneli Su Ürünleri Zirvesi
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya tüm sahil ilçelerindeki ilçe tarım müdürlüklerinden su ürünleri mühendisleri katılarak ilçelerindeki su ürünleri alanında üretim yapan girişimciler, balıkçılar, deniz ürünleri sektöründe karşılaşılan sorunlar ve denizin korunması konuları hakkında sunumla bilgiler verdiler. Toplam 8 sunumun gerçekleştiği toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, Kastamonu’nun denize sahil 7 ilçesiyle bir potansiyel barındırdığını, bunun büyük bir şans olduğunu belirtti.

Bu potansiyeli değerlendirmek için girişimcileri cesaretlendirmek istediklerini belirten Yaman, TKDK’nında bu konuda önemli teşvikleri olduğunu hatırlattı. Yanı başlarındaki bu potansiyelden faydalanırken gerekli hususlara riayet etmekte Kastamonu’nun balıkçılarına sorumluluklar düştüğünü belirten Yaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği kurallar dışında uygulama görüldüğü takdirde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin cezai işlem uygulama yetkisine sahip olduğunu hatırlattı.

Toplantının ilerleyen kısımlarında İlçe Müdürlükleri sunumlarının bitmesinin ardından durum tespiti ve sorunların ele alınması aşamasına geçildi. Toplantıda Kastamonu’nun zaman zaman gündeme gelen trolle avlanma ve kum midyesi avlama konularına da değinildi ve belirlenen bazı hususların Bakanlığa rapor olarak sunulması kararlaştırıldı .
Kaynak: İHA