Fedakar İmam Belde Halkına Hz. Muhammed'in Hayatını Okutup Yarışma Düzenledi

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde Kutlu Doğum haftası öncesinde kasaba imamlarından Hasan Kucur, Peygamber Efendimizi anma ve anlama çerçevesinde bütün kasaba halkına kitap okuma yarışması düzenledi.

Sücüllü beldesi Deliktaş Camii'nde görev yapan Hasan Kucur isimli imam tarafından 1.'si düzenlenen program öncesinde tüm Kasaba halkına 'Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı' isimli kitap dağıtılarak yarışma düzenlendi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere hediyelerini vermek için bir tören düzenlendi.

Törene Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Ahmet Altıntaş Yalvaç,"İlçenin güzide Kasabalarından biri olan Sücüllü beldesinde 7'den 70'e kadar herkesin kitap okumaya aşılanması, kitabın sevdirilmesi ve böyle güzel programı hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, "Esnaflarımızın ve iş adamlarımızın da desteğiyle düzenlemiş olduğumuz yarışmada birinci amacımız Peygamber Efendimizin hayatını öğretmek onun davasını, vermiş olduğu mücadeleyi ve bu uğurda katlandığı meşakkatleri güçlünün zayıfı ezdiği kadının bir değeri olmadığı kız çocuklarının utanç kaynağı olduğu cahilliğin ve zorbalığın kol gezdiği bir toplumu nasıl karıncanın dahi incitmekten çekinen bir topluma dönüştüğünü öğretmek, ikinci amacımız ise kitap okumanın düşük olduğu toplumumuzda kitap okumayı sevdirmek ve teşvik etmektir." şeklinde konuştu.

Törende birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. Yarışmada ilk ona girenlere para ödülü verildi.