Demirtaş, Bky Meclis Başkanı İle Görüştü

Barış ve Demokratik Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’dan Kandile gönderilen mektubu adrese teslim ettikten sonra Irak’ın kuzeyindeki görüşmelerine devam ediyor.

İlk görüşmesini Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yapan Demirtaş, akşam saatlerinde Bölgesel Kürt Hükümeti parlamento Başkanı Arsalan Bayiz ile bir araya geldi. Görüşmenin ana konusu Türkiye’de sürdürülen barış görüşmeleri oldu. Bayiz, Türkiye’de gelişen süreç bölgede yaşayan bütün Kürtleri mutlu ettiğini dile getirdi.Türkiye'de yaşayan Kürtlerin sorunları çözüme kavuşması halinde, bölgede Kürt sorununun ortadan kalkmasına yol açacağını ifade eden Bayiz, Kürt milletinin her zaman barış ve diyalog yanında olduğunun altını çizdi.
Bayiz, konuşmasının devamında bölgedeki bütün siyasi partilerin sürece destek verdiğini ve bölgede yaşayan her Kürt bu sürecin barışla sonuçlanması için elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Selahattin Demirtaş ile Arsalan Bayiz'in görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Öte yandan Demirtaş'ın önümüzdeki 2 gün içerisinde bölgede bulunan bazı parti ve yetkililerle de biraraya geleceği bildiriliyor.