Antalya'da Kutlu Doğum Programını 15 Bin Kişi İzledi

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM), Expo Center’da Kutlu Doğum Özel Programı düzenledi.

Dünyaca ünlü Azeri asıllı İngiliz şarkıcı Sami Yusuf’un da konser verdiği programı 15 bin biletli kişi izledi. Sunuculuğunu Serdar Tuncer’in yaptığı Kutlu Doğum Özel Programı, Hafız Rıza Günay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahiyatçı yazar Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Günümüz insanının Şefkat Peygamberi olan Efendimizi (sav) hakkıyla tanımadığı tespitinde bulundu. Peygamber Efendimizin (sav) muhataplarının tümünün gönlüne girdiğini aktaran Haylamaz, onları düşmanlıklarından vazgeçirerek dünyanın problemlerini çözebilmek için seve seve canlarını verebilecek insanlar haline getirdiğini söyledi.

Reşit Haylamaz, “Tabiri caizse yerin en derinliklerinden aldı, zirvenin zirvesine taşıdı onların hepsini.” dedi.

Peygamber Efendimiz’in (sav) savaşta kendini öldürmeye kilitlenmiş olanlara bile şefkatle muamele ettiğini anlatan Haylamaz, “Neden? Çünkü göz göre göre cehenneme gidecekler. Cehennem çok korkunç bir yer. Efendimiz (as) insanları cennete ehil hale getirebilmek için geldi. Dünyanın bütünü onun muhatabıydı. Dolayısıyla savaşının içinde bile bu insanların elinden tutabilme adına Peygamber Efendimiz’in eman verdiği insanlar görürüz. Böyle bir peygamberimiz var ve biz Peygamber Efendimizi dünyaya böyle anlatamadık. O, savaşmak zorunda kaldığı yerlerde bile sebeplere tevessül adına yanında taşıdığı, kendini müdafaa adına kılıcı vardı, ama O’nun yanında taşıdığı mübarek kılıçlarında bir damla beşer kanı yoktu. Hiç kimsenin canını yakmamıştır. Hiç kimse ‘Sen bana şu zulmü yaptın’ diyememiştir. ‘Şu hakareti ettin’ diyememiştir. Bu kadar dupduru bir Peygamber Efendimiz (as) var ama biz dünyaya böyle tanıtamadık.” diye konuştu.

Reşit Haylamaz’ın ardından sahneye çıkan Ertuğrul Erkişi, seslendirdiği parçalarla salondaki coşkuyu üst seviye çıkardı. Serdar Tuncer’in naatlarla süslediği gecenin sonunda sahneyi, ilk defa böyle bir konseptte programa katılan Sami Yusuf aldı. Yusuf sahnede son albümü Salaam’dan parçalar seslendirdi. Türkiye’deki üçüncü konserini Antalya’da veren Sami Yusuf’a hayranları büyük ilgi gösterdi. İZMİR’DEN BİLE GELDİLERAnfaş Expo Center’deki programa ilgi saatlerden öncesinden başladı.

Program saat 20.00’de başlamasına karşın insanlar Kutlu Doğum etkinliğine akın etti. Programa Antalya’nın yanı sıra çevre illerden, hatta İzmir’den katılanlar oldu. 15 bin kişinin izlediği programın yapıldığı Expo Center’in girişinde uzun kuyruklar oluştu. Ancak insanlar hallerinden şikayetçi olmadı. Sırada bekleyenlerden Kemal Koç, “Efendimiz için daha fazla da beklense değer.” dedi.

Program twitterda ‘#GullerinEfendisi’ etiketiyle paylaşıldı. Antalya’da bugüne kadar böylesi bir etkinlik organize edilmediği ve Sami Yusuf’un Türkiye’de kapalı alanda gerçekleştirdiği en büyük konser olduğu belirtildi. Kutlu Doğum programını toplumun her kesiminden, her yaştan insan takip etti .