Altındağ’da Duygusal Gece

Düzenlediği etkinliklerle Ankaralıları Altındağ’da buluşturan Altındağ Belediyesi, “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında çok özel bir etkinliğe imza attı.

Altındağ’da Duygusal Gece
Altındağ Belediyesi ile kısa bir süre önce “kardeş şehir” anlaşmasına imza atan Bosna-Hersek’in Visoko kentinde bulunan Osman Ef.Redzovic Medresesi öğrencileri, bu özel haftada katılımcılara Unutulmaz bir gece yaşattı. Medrese öğrencilerinin tasavvuf müziği eşliğinde okudukları ilahiler, dinleyenleri bambaşka bir aleme götürürken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin gecenin başında okuduğu şiir herkesi ağlattı.

BAŞKAN TİRYAKİ’NİN ŞİİRİ HERKESİ DUYGULANDIRDI

Gecenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Başkan Tiryaki, Dursun Ali Erzincanlı’ya ait, “Gelseydin” isimli şiiri okudu. Başarılı performansıyla tüm izleyenleri duygulandıran Başkan Tiryaki, şiire ve edebiyata olan sevgisini bir kez daha göstermiş oldu.

Konuşmasında, Bosna ziyareti sırasında Mevlid Kandili olması nedeniyle özel bir programa davet edildiklerini ve medrese öğrencilerinin bu güzel konserine rast geldiklerini anlatan Başkan Tiryaki “Konser sonrasında bu kızlarımızı Altındağ’a davet ettik ve onlar da teklifimizi memnuniyetle kabul ettiler. Karanlıkların aydınlığa çıktığı, zifiri karanlıkların yok olduğu, Allah’ın sevgili kulu Hz. Muhammed’in doğum günü olan bu özel günde, Bosnalı kardeşlerimizin ilahilerini dinlemek bize büyük mutluluk verdi.” dedi.

“TÜRKİYE GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLI VE ÇOK MUTLU BİR ÜLKE…”

Visoko Belediye Başkanı Amra Babic ise Altındağ Belediyesi’nin başarılarını yakından takip ettiklerini ve çok takdir ettiklerini belirterek “ Bosna-Hersek çok genç bir ülkedir. Geçmişte yaşadığımız zorlu yıllarda Türk halkı her zaman yanımızda oldu. Türkiye gerçekten çok şanslı ve çok mutlu bir ülke… Sizlere daha nice mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

BOŞNAK ÖĞRENCİLERİN OKUDUĞU İLAHİLER DİNLEYENLERİ MEST ETTİ

Gecede Osman Ef.Redzovic Medresesi öğrencilerinin Boşnakça, Arapça ve Türkçe okudukları ilahiler dinleyenleri mest etti. Tasavvuf müziği eşliğinde okudukları ilahiler ve şiirlerle salondaki herkesi duygulandıran medrese öğrencileri, sesleri ve yetenekleriyle bu özel geceyi daha da anlamlı kıldılar .
Kaynak: İHA