Saraybosna Sergisi Açıldı

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da ebru eserlerinin yanı sıra seramik, ağaç ve ipek üzerine yapılan resimlerin yer aldığı Konya-Saraybosna sergisi açıldı.

Konya-Saraybosna Kültür ve Eğitim Merkezi tarafından, tarihi Başçarşı'daki Kurşumlu Han'da, "Saraybosna Şehir Günü" dolayısıyla düzenlenen serginin açılışı, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç ve Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu tarafından yapıldı.

Köseoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Saraybosna ve Konya'nın kardeş şehir olduğunu, her 6 Nisan'da olduğunu gibi bu yıl da Saraybosna'da dostlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Konya-Saraybosna Kültür ve Eğitim Merkezi'nin, Konya ve Saraybosna'nın kardeş şehir olmasının ardından kurulduğuna işaret eden Köseoğlu, burada düzenlenen kursta katılımcılara farklı sanat dallarında eğitimler verildiğini anlattı.

Köseoğlu, Osmanlı döneminde Bosna-Hersek'te var olan, ancak zaman içinde unutulmaya yüz tutan sanatların eğitim merkezinde yeniden öğretildiğini, kurslardan 7 yılda, 3 binin üzerinde öğrencinin yararlandığını belirtti.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç de serginin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Komşiç, merkezde verilen eğitimin ve sergide yer alan eserlerin iki şehir arasındaki dostluğun ürünü olduğunu söyledi.

Konuşmaların ve açılışın ardından, "Selsebil" korosu, Türkçe ve Boşnakça şarkılar seslendirdi.

Ebru eserlerinin yanı sıra seramik, ağaç ve ipek üzerine yapılan resimlerden oluşan sergi, 10 Nisan Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Muhabir: Vesna Beşiç - Kayhan Gül

Yayıncı: Ferhat Demircan
Kaynak: AA