Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine ilişkin, ''Amacımız, kardeşlik hukuku içerisinde ülkemizin birliğini, beraberliğini daha da güçlendirmektir'' dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezisi kapsamında Batman'da bulunan 49 AK Parti milletvekiliyle yemekte bir araya gelen Şimşek, Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi.

Türkiye için dönüm noktası niteliğindeki bir çözüm sürecinde olunduğunu belirten Şimşek, ''Amacımız, kardeşlik hukuku içerisinde ülkemizin birliğini, beraberliğini daha da güçlendirmektir. Güzel ülkemizi daha ileri götürmek, bunu yaparken memleketin bütün zenginliklerini, bütün farklılıklarını kucaklamak ve sorunlarımızı köküne inerek çözmektir'' diye konuştu.

Şimşek, ülkenin, batısı, doğusu ve kuzeyindeki herkesin bu sorunun çözümünü istediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Sizin bu ziyaretiniz bu soru işaretlerini irdelemede son derece katkı vericidir. Bizim bin yıllık kardeşliğimizin daha güçlenmesi, ülkemizin bir bütün olarak, ekonomik olarak, siyasi anlamda her alanda, kendi bölgesinde, küresel anlamda daha da saygın bir noktaya gelmesi için bu süreç önemli. Sizlerin bu gezisi hem buradaki kardeşliğimizi pekiştirme hem de batıda bu hususla ilgili olarak bazı soru işaretlerini giderme noktasında son derece anlamlıdır. Bu sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşen sorumlulukları var. Buradaki sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz, her bir vatandaşımızın üstüne çok büyük bir sorumluluk yıkıyor bu süreç.''

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yemeğin ardından milletvekillerini Siirt'e uğurladı.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA