Kepez'de "her Durakta Sağlık" Projesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Her Durakta Sağlık" Projesi kapsamında gezici sağlık tırı oluşturulduğunu ve bu tırla 16 mahallede kalp sağlığı taraması başlatıldığını bildirdi.

Başkan Tütüncü yaptığı açıklamada, kalp hastalıklarına dikkat çekmek ve kalp hastalıklarında erken tanının önemini vurgulamak amacıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile "Her Durakta Sağlık" projesini başlattıklarını belirtti.

Proje kapsamında yola çıkan tam donanımlı gezici sağlık tırıyla Varsak ve Göksu mahallelerinde ilk kalp taramalarını yaptıklarını ifade eden Tütüncü, gezici sağlık tırında, vatandaşlara hem kalp sağlığı konusunda eğitim verildiğini hem de ücretsiz kalp taraması yapıldığını kaydetti.

Gezici tırla ilk olarak hastanın kanı alınıp, total kolesterol ve şeker ölçümü yapıldığını bildiren Tütüncü, "Bu işlemler uygulanırken, aynı zamanda bel çevresi ölçümü yapılıp beden kitle indeksi hesaplanıyor. Yapılan tetkikler, EKG ve muayene sonuçları değerlendirildikten sonra bu ön muayene bulguları kişiler ile paylaşılıp, sonrasında izlenmesi gereken yol hakkında bilgiler veriliyor" dedi.

Tütüncü, proje ile amaçlarının kalp krizi vakalarına erken tanı yöntemiyle önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hatice Özdemir
Kaynak: AA