Gölbaşı’nda 48. Yıl Buluşması

Gölbaşı Belediyesi'nin kuruluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yemekte dünden bugüne Gölbaşı’na hizmet edenler buluştu.

Gölbaşı’nda 48. Yıl Buluşması
Gölbaşı Belediyesi'nin kuruluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle Akalın Tesisleri’nde düzenlenen yemekte Gölbaşı’na hizmet edenler buluştu. Yemeğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, eski TBMM Başkanı Hasan Korkmazcan, İçişleri eski Müsteşarlarından Galip Demirel, ilçede oturan siyaset ve iş dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, siyasi partilerin temsilcileri, Gölbaşı’nda görev yapan bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Resepsiyonun başlangıcında 4 yıldan bu yana yapılan çalışmaları anlatan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra yemeğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı’nı bugünlere getirenlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bugüne kadar Gölbaşı’na hizmet eden ve ilçeye emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Odabaşı, şunları söyledi: “Her biriniz kendinizden sonraki nesillere yaşanabilir bir Gölbaşı bırakmak için bu duvara çivi çakmış insanlarsınız. Hiçbir kelime size olan minnettarlığımızı ifade etmeye yetmeyecektir. Bizler, Gölbaşı için bir araya gelmiş insanlarız. Gölbaşı’nın gelişimi, marka kent vizyonuna erişimi için her birimiz elimizden gelen gayreti göstermekle mükellefiz. Bütün siyasi ayrılıkları, bütün jenerasyon farklılıklarını bir tarafa bırakıp, mevzubahis Gölbaşı ise gerisi teferruattır diyen Gölbaşı sevdalılarıyız. Mogan’ı, Eymir’i, yemyeşil doğası, sahip olduğu endemik değerleriyle özel, vizyoner şehircilik anlayışıyla örnek bir Gölbaşı’na hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. 48 yıl köyden kente atılan bir adımın bizi getirdiği bu güzel noktadan daha ilerisine, daha güzeline, daha gelişmiş, daha çağdaş bir kent olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu çabalarımızda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımızın varlığı da her zaman bize güç veriyor. Geleceğin şehrini birlikte kuruyoruz. Eskisiyle, yenisiyle, belediyesiyle, meclis üyesiyle, muhtarıyla, bürokratıyla, milletvekiliyle, vatandaşıyla hep birlikte ulaşacağımız son nokta güçlü, kaliteli, huzurlu, modern, marka kent olmuş bir Gölbaşı’dır. Bu hedef doğrultusunda çok şey yaptık ve hala yapacak çok işimiz var. Unutmayalım ki Gölbaşı büyük bir eserin adıdır. Bu eser tüm Gölbaşılıları’ndır.” 48. yıl anısına Gölbaşı Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanıp bastırılan Hulusi Gürpınar’ın yazdığı “Zeynep ile Mehmet’in Aşkı” ve Gölbaşı sevgi çiçeğinin hikayesini anlatan kitap davetlilere dağıtıldı .
Kaynak: İHA