Fatma Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Artık bu dönem ileriye gitme, ayağımızdaki prangaları atma ve kalkınma, çağdaşlaşma, modernleşme hamlesinde kendi gücümüzü birleştirme dönemidir" dedi.

Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik ile gelecek zenginlik ve güçlü toplumun Türkiye'yi ileri demokrasiye ve lider ülke olmaya götüreceğini belirten Şahin, "Bölgemizin katma değerini yükseltebilmemiz, bölgede daha fazla güç sahibi olabilmemiz için kendi sorunlarını çözmüş bir Türkiye'yi başarmak durumundayız. İşte o yüzden çözüm süreci bizim ayağımızdaki en önemli prangamızdır" dedi.

Çözüm sürecini başlatırken risk aldıklarının altını çizen Şahin, hesaplarını kan ve şehitler üzerinden yapmadıklarını, terörün bitmesini, anaların gözyaşlarının dinmesini amaçladıklarını ifade etti.

-"Silahların susması, insanların konuşması gerekir"-

Şahin, çözüm sürecinin zor bir süreç olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bu yolculukta her an yol kazaları olabilir. Ama şunu unutmayın, on yıllar boyunca çok bedel ödendi. Her yol kazası bizi geriye götürdü. Her yol kazasında, 'bu sefer yapıldı' dendiğinde yeniden yeni bir tsunami ile geriye gittik. Artık geriye gidemeyiz. Artık bu dönem ileriye gitme, ayağımızdaki prangaları atma ve kalkınma, çağdaşlaşma, modernleşme hamlesinde kendi gücümüzü birleştirme dönemidir.

Enerjimizi birbirimizden ayıramayız. Yüreğimizle topyekun hareket edeceğiz ve hem bölgede hem dünyada büyük bir cazibe merkezi oluşturmaya devam edeceğiz. Bütün Orta Doğu bunu bekliyor. Kendi sorununu çözemeyen bir ülke, o ülkelere yeterince derman olamaz. Yeterince güçlü liderlik yapamaz. Başbakanımız, 'Yıkmak kolay, savaş kolay, barış zor' diyor. O yüzden silahların susması, insanların birbiriyle konuşması gerekiyor."

Şahin, Edirne'deki programını tamamlamasının ardından İstanbul'a hareket etti.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA