Bakan Kılıç, Barış İçin Arbane Çaldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Diyarbakır Suriçi bölgesinde yaptığı esnaf ziyaretinde arbane (def) satan esnafın yanına giderek, arbane çaldı.Kılıç, “Bütün çalgılar artık çözüm sürecini destek için çalınsın” dedi.

Bakan Kılıç, Barış İçin Arbane Çaldı
Çeşitli programlara katılmak üzere Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Sur ilçesi Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyarete yoğun bir ilgiliyle karşılaşan bakanların esnafla diyalogları renkli görüntülere neden oldu. Bakan Kılıç ve Bakan Eker, esnaftan çözüm sürecine destek vermelerini talep etti. Karşılaştığı çocuklara büyük ilgi gösteren Bakan Kılıç, bir simitçide durarak, etrafında bulunan çocuklara simit ikram etti. Esnafın Bakan Kılıç’tan Diyarbakırspor için de destek talep ettikleri gözlendi. Gazi Caddesi'ndeki esnaf ziyaretinin ardından bakanlar bu kez tarihi Ulu Camii'yi ziyaret etti. Ulu Camii çıkışında arbane satan bir vatandaşı ziyaret eden Bakan Kılıç, eline arbaneyi alarak çalmaya başladı.

Bakan Kılıç, “Diyarbakır’da güzel bir gün geçirdik. Bundan sonra bütün çalgılar artık çözüm sürecini desteklemek için çalıyor olsun. Başbakanımızın bütün memleketi motive ettiği güzel bir güzergaha girmiş bulunuyoruz. Anaların gözyaşı dinsin. Memleket huzura kavuşsun. Bu ülkenin bu coğrafyanın bütün çocukları, ortak noktalarımızda birleşsin, kucaklaşsın. Kardeşliği idrak etsinler. Artık bundan sonra bütün sazlar, bunun için çalıyor olsun. Diyarbakır’da gerçekten kadim bir medeniyet var. Osmanlı bakiyesi burası. Eminim ki bu yakınlaşma, kucaklaşma, bu iyi niyetli yaklaşımlar meyvelerini kısa zamanda ortaya koyacaktır. Diyarbakır sokaklarını dolaşanlar iyi niyetli fotoğrafı, tabloyu görürler zaten. Gayet iyi her şey çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA