Bakan Eroğlu Kütahya’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bazı açılış ve temel atma töreni için Kütahya’ya geldi.

Bakan Eroğlu Kütahya’da
Gribal bir enfeksiyon geçirdiği ve günde 12-16 saat yoğun bir şekilde çalıştığı için biraz rahatsız olduğunu, ancak sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu bildiren Bakan Eroğlu Kütahya’ya 39 müjde ile geldiğini bildirdi. Kütahya’da yapımı tamamlanan ve yeni yapılacak olan bazı tesislerin açılış ve temel atma töreni için Kütahya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya İl Özel İdaresi önünde Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa İça ve AK Parti Milletvekilleri H. Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu tarafından karşılandı. Karşılanma töreninde, Aslanapa İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Dursun, Bakan Eroğlu’nun yanına gelerek yüksek sesle, “Sayın Bakanım Kütahya adına geçmiş olsun, barajlar kıralı bakanımız Allah sizden razı olsun” şeklindeki temennilerini iletti

Meclis Salonuna geçen Bakan Eroğlu burada düzenlenen tören için kısa bir açıklamada bulundu. Kütahya’da olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu bildiren Bakan Eroğlu, Kütahya’ya 39 müjdeli haberinin olduğunu da söyledi.

Dün Uşak’ta düzenlenen tören esnasında yaşadığı baygınlığın ardından oldukça iyi olduğu gözlenen Bakan Eroğlu, “Bugünlerde gribal bir enfeksiyon var. Aslında yatarak geçirmem lazım ama, günde 12 saat bazen 16 saat çalışıyoruz. Dolayısıyla Allah’a şükür iyiyim. Cenabı Allah’a şükürler olsun herhangi bir problem yok” dedi.

“Ben hem Simav ilçemizin hem de Kütahya’nın fahri hemşehrisiyim. Kütahya’nın bakanı değilim ama Kütahya’nın hizmetkarıyım” diyen Bakan Eroğlu, “Artık ödenek sıkıntısı diye bir şey yok. Kütahya’ya hizmet adına ne gerekiyorsa yapacağız. Müteahhitlere de söylüyoruz. “Yürüyebildiğiniz yere kadar yürüyün. Günde üç vardiya çalışın, işleri tamamlayın” diyoruz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu Kütahya’ya yapılması planlanan baraj, gölet ve sulama tesislerini toplantıya katılanlara açıkladı.

Eroğlu'nun, Aslanapa ilçesine yapılan Kureyşler Barajının açıklaması sırasında, salonun arka kısımlarında bulunan Aslanapa İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Dursun, yine yüksek sesle, “Sağol varol Bakanım. Allah’a emanet olun” şeklinde tezahüratta bulununca, Bakan Eroğlu da, “Dur zaten tansiyonum düşüyor. Bir de sen düşürme” şeklindeki esprili ifadeleri ile yanıt verdi.

Kütahya İl Özel İdaresi Meclis salonunda yapılan Koordinasyon Toplantısı, Bakanlığa bağlı Genel Müdürlerin sunumu ile devam etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, buradaki toplantının ardından Kütahya Dumlupınar Spor Salonunda düzenlenecek olan açılış ve temel atma törenine geçti .
Kaynak: İHA