Adana Valisi Coş Açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Anadolu Ajansının kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Coş, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce 6 Nisan 1920'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulan Anadolu Ajansının, TBMM'nin çıkardığı ilk yasaları duyurduğunu, Milli Mücadele'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasına, cumhuriyete tanıklık ettiğini belirtti.

AA'nın çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydeden Coş, 93. yaşını kutlayan Anadolu Ajansının ''Güvenilir, tarafsız, etik, hızlı'' habercilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Coş, AA'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk öncülüğünde belirlediği 100. yıl vizyonunun ise heyecan verici olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslar Bölge Müdürlükleri'nin faaliyete geçmesiyle AA, dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşıdı. Türkiye'nin dünyadaki etkinliğini artırdığı son yıllarda AA'nın da güçlenmesi çok önemli. 100. yıl vizyonu, Anadolu Ajansının gücünü daha da artıracaktır. Ayrıca, AA'nın şu an 5 dilde yayın yapması Adana için de bir artıdır. Kentimizde yapılan etkinlikler AA aracılığıyla tüm dünyaya ulaşmaktadır. Anadolu Ajansının 2020 yılında Türkçe-Azerice, İngilizce, Arapça, Rusça, Kürtçe, Boşnakça, Fransızca, Farsça, Çince, Fransızca, Almanca, İspanyolca dillerinde de yayın yapacak olması bu etkiyi daha da artıracaktır. AA'nın 93. yılını kutlar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk başta olmak üzere tüm Anadolu Ajansı personeline çalışmalarında başarılar dilerim.''

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA