Toki'den Karaman Osb'de Çalışan İşçilere 5 Bin Konut

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde, Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçiler için 5 bin konut yapılacağı bildirildi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman OSB'de düzenlenen basın toplantısında yapılacak konutlar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

OSB'nin çok önem verdikleri bir müessese olduğunu belirten Uğurlu, belediye olarak OSB'nin sorunlarının çözümü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ve bunun için çalıştıklarını söyledi.

OSB'de çalışan işçilerin, çalıştıkları yerlere otobüsle gittiğini dile getiren Uğurlu şunları kaydetti:

''Özellikle çevre il ve ilçelerden gelen işçilerimizin konut sıkıntısı çektiklerini biliyoruz. OSB'den bize işçi konutları yapılması için bir teklif geldi. Hemen konuyu masaya yatırdık. Yer tespiti yapıldı. TOKİ ile görüştük ve çalışmalara hız verdik. Belediye'nin 3. TOKİ alanının karşısındaki 320 bin metrekare alana 5 bin işçi konutu yapılacak. Konutlar 85 metrekare olacak. Müracaatlar Karaman OSB Müdürlüğü'ne yapılacak. Şahısların 20 yaşında olması ve Karaman OSB'de çalışması yeterli. Talep için istenen ilk rakam 4 bin lira. İhale yapıldığında 5 bin 840 lira daha ödenecek. 180 ay vadeli olacak. Bunun işçi kardeşlerimiz için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın ise projeyi gerçekleştirmek için Uğurlu'ya söylediklerini ve kısa sürede sonuç alındığını belirtti.

Şu anda işçileri OSB'ye otobüslerle taşıdıklarını aktaran Boynukalın, Karaman'ın bu projeyle çok şeyler kazanacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Çetin / Ayşe Şensoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA