Olgun Peker'e silahlı saldırı

Eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Şişli'de bir gece kulübünde ayağından vuruldu.

Olgun Peker'e silahlı saldırı
Şike soruşturmasının bir numaralı sanığı olarak tutuklu yargılanan ve daha sonra serbest bırakılan Olgun Peker, Maçka'da bir gece kulübünde yer altı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik tarafından vurulduğu iddia edildi. Özbizerdik olaydan sonra kaçarken bacağından vurulan Olgun Peker, Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganın 2 el ateş ettiği ve Peker'in sol bacağından vurulduğu belirlendi.

Kurşunlama sırasında Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Mateja Kezman'ın da Olgun Peker'in masasında olduğu iddia edildi. Polis, Peker'i vurduğu iddia edilen Özbizerdik'i bulmak için çalışma başlattı.

OLGUN PEKER KİMDİR?


Aslen Giresunlu olan Olgun Peker'in organize suç örgütü lideri olduğu iddaa ediliyor. 2008 yılında Giresunspor Başkanı seçilen Olgun Peker başarısız sonuçların ardında istifa etmiş ve başkanlık seçimlerinde çıkan olaylardan sorumlu tutulmuştu. Şike davasında bir numaralı sanık olarak görülen Peker, tutuklu yargılandıktan sonra örgüt kurmak ve yönetmekten 2 yıl bir ay hapse mahkum olmuştu.

Onur Özbizerdik kimdir?


Alaattin Çakıcı ve Uğur Kılıç'ın oğlu olan Onur Özbizerdik, 2009'da Polat Rezidans'ta cinayete kurban giden iş adamı Fatih Edremit'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanmış ve beraat etmişti. Ancak Özbizerdik, hakkındaki beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca 'kasten öldürme' suçundan yeniden yargılanmaya başlamıştı.