Ofiste Yaşayan Kaplan Cango, Yakında Kafese Geçecek

Ankara’da dünyaya gelen kaplan yavrusu Koko Cango, ilk baharını hayvanat bahçesinde bakıcı annesi ve çocuklarla çimen üzerinde oynayarak yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi’ nin işlettiği AOÇ Hayvanat Bahçesi’nde şu anda bakıcı annesi Yurdagül Doğru’nun ofisinde kalan minik kaplan, yaklaşık 20 gün sonra kendisi için hazırlanan kafese geçecek. Ocak ayında doğan Koko Cango, şimdilik havanat bahçesinin müdürlük binasındaki odalarda dolaşarak yaramazlık yapıyor. Büyüdükçe bakıcı annesine de zor anlar yaşatan dişi kaplan yavrusu, bilgisayarların kablolar ve koltuklarla oyuncak sanıp oynuyor.
Şu anda 3 aylık olan Koko Cango, baharla birlikte yeşeren çimlerin üzerinde bakıcısı ile vakit geçiriyor. Hayvanat bahçesini gezmeye gelen çocuklar da minik kaplanın sevimli hareketleri ile neşeleniyor. Veteriner Hekim Aydın Kayalı, Cango’nun 1800 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinin maskotu olduğunu söyledi.

Cango’dan sonra Bengal cinsi 2 kaplan yavrusunun daha dünyaya geldiğini anlatan Kayalı, bahçedeki kaplan sayısının yeni yavrularla birlikte 12’ye yükseldiğini anlattı.YAKINDA KAFESE GEÇECEKKayalı, Cango’nun 8 kilo ağırlığa ulaştığını, yakında kendisi için yaptırılan kafese alınacağını ifade ederek, sütün yanı sına tavuk eti yemeye de başladığını belirtti.

Cango’dan sonra doğan iki yavrunun annesinin başka bir kaplan olduğunu aktaran Kayalı, yaramaz Cango’nun bundan sonra annesinden ayrı bir kafeste kalacağını vurguladı. Kaplan Cango, büyüdükçe bakıcı annesi Yurdagül Doğru’nun işini iyice zorlaştırıyor. Pençe ve dişleri geliştikçe tırmalamaya ve kükremeye başlayan minik kaplan, biberonla verilen sütü de büyük bir iştahla içiyor. Büyüdüğünde 250 kilo ağırlığa kadar ulaşan bengal kaplanları, Asya ormanlarının en vahşi hayvanı olarak biliniyor.