Manisa'da Avukatlar Günü Kutlaması

Manisa'da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Manisa'da Avukatlar Günü Kutlaması
Törene Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncular, Baro Başkanı Zeynel Balkız ve avukatlar katıldı.

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, yıllardır devam eden, savunmanın daha da güçlendirilmesi ve kurumlaştırılması yönündeki gayret ve çalışmaları bildiklerini dile getirerek, “Bu noktada daha ciddi gayretlere, daha ciddi sonuçlara ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu hususlarda daha somut adımların atılacağını ümit ediyoruz.” dedi.

Başsavcı Yıldırım’ın ardından Baro Başkanı Zeynel Balkız konuştu.

Balkız, savunma mesleğinin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Hukuksuz müdahale ve saldırıların, acilen mesleğin bütünüyle yeniden gözden geçirilmesini zaruri kıldığını öne sürerek, “Tam bir dayanışma içinde olmamız gereken günler yaşıyoruz. Son Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) uygulamaları, savunma mesleğinin icrasını daha da zor hale getirmiştir.” diye konuştu

Balkız sözlerine şöyle devam etti: "Yakın tarihte bir meslektaşımız, mesnetsiz bir iftira sonucu güvenlik güçlerinin ve bir savcımızın görev sınırlarını aşan kötü muamelesiyle karşılaştı. Başka bir meslektaşımız da icra memurunun kendisini haciz mahallinde bırakıp gitmesi sonucu borçlu yakınlarınca darp edildi. Bu saldırılara yetkilerinin ilgisiz kalması, saldırganı cesaretlendirmektedir. Mesleğimize saldırılar nereden ve kimden gelirse gelsin, sonuna kadar direnecek ve hukuk içinde kalarak mücadele edeceğiz. Avukata saldırı, hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Bir yandan yetkilileri göreve, diğer yandan bütün meslektaşlarımızı bu çatı altında dayanışmaya ve güçlerimizi birleştirmeye davet ediyorum. "
Kaynak: İHA