Belediyeden Yaka Seli ve Taşkınlara Önlem

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Karaköy Mahallesi’nde yeni yağmur suyu hattı oluşturarak yaka seli ve taşkınlara karşı önlem alıyor.

Belediyeden Yaka Seli ve Taşkınlara Önlem
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın yaka seli ve taşkın riski olan mahallerde geniş çaplı alt yapı önlemleri aldıklarını ifade etti.

Akın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Uzun süreli veya aniden bastıran şiddetli yağışlar sonrasında oluşabilecek yaka selleri ve taşkınlara karşı önceden tedbir almak için bu riski taşıyan tüm mahallerimizde geniş çaplı alt yapı çalışmaları yaparak önler alıyoruz. Karaköy Mahallesi’nde de bu kapsamda daha önce yaka selleri dolayısıyla hasar gören Kadıoğlu Sokak başta olmak üzere birçok noktada yeni yağmur suyu hatları ve kanallar oluşturarak kalıcı alt yapı tedbirleri aldık. Şimdi de yine aynı mahallemizin Egemenlik Caddesi‘nde açıktan geçen yağmur suyu ve yer altı sularını 600 mm. çapında borularla deşarj ederek, bu noktada yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA