Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:Asırlardır bu topraklarda beraber yaşıyoruz.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Asırlardır bu topraklarda beraber yaşıyoruz.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:Asırlardır bu topraklarda beraber yaşıyoruz.
Ne Kürtler Türkleri Kürtleştirebilir, ne Aleviler Sünnileri Alevileştirebilir, ne de Fenerbahçeliler Galatasaraylıları Fenerleştirebilir. Hepimizin farklılıkları var” dedi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Avukatlar Günü” kutlama programına katıldı.

Programa AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Avukat Kamil Barkır, avukatlar ve davetliler katıldı.

Burada katılımcılara seslenen ve gündeme ilişkin açıklamalar yapan Bakan Bağış, bir kez daha barış sürecinin önemine vurgu yaptı. ‘Türkiye değişiyor’ diyerek konuşmasına başlayan Bakan Bağış, “Çözüm süreci nedir diye size sorduklarında ‘anayasadaki eşitlik maddesinin uygulamaya geçmesi demektir’ deyin. Bu ülkede herkesin kendini ayrım yapmadan eşit vatandaş hissedebilmesi sağlama sürecidir” dedi.

Bakan Bağış, “Avukatlar iyi bilir, biz birbirimizi değiştiremeyiz. Asırlardır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Ne Kürtler Türkleri Kürtleştirebilir, ne Aleviler Sünnileri Alevileştirebilir, ne de Fenerbahçeliler Galatasaraylıları Fenerleştirebilir. Hepimizin farklılıkları var. Son zamanlarda akil insanlar grubu diye bir şey çıktı. Türkiye de akil insan sayısı 63 ile sınırlı değil. Her biriniz bu ülkenin akil insanısınız. Her biriniz bu ülkenin kardeşlik güvercinisiniz. Sizlerden rica ediyorum, bu sürece sahip çıkalım. Çocuklarımızın birbirini öldürebilme ihtimalini ortadan kaldıralım. Birbirimize sahip çıkalım. Birbirimizi değiştiremeyeceğimizi kabul edip birbirimizi olduğumuz gibi sevelim, helalleşelim ve aydınlık Türkiye’yi beraber inşa edelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA