Adana’da Parklarda Ücretsiz İnternet Dönemi

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki parklarda ücretsiz internet kullanımı imkânı sunacak.

Adana’da Parklarda Ücretsiz İnternet Dönemi
Belediye, vatandaşların yoğun olarak uğradığı Abidin Dino, Atatürk ve Merkez parkta internet altyapısını tamamlandı. Sistem önümüzdeki günlerde devreye girecek. Belediye, benzeri bir çalışmayı mahallelerde de sürdürüyor. Yapımı devam eden internet bağlantılı prefabrik ofisler mahallelere yerleştirilecek. İçinde görevli bir teknikerin olacağı mekânlarda isteyen yaşlı, genç veya çocuk gazete– kitap okuyabilecek. Vatandaş su faturası gibi bazı işlemlerini internet üzerinden bu merkezlerden yapabilecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, hayatın parçası haline gelen internet ve cep telefonu kullanımında Türkiye’nin ön sıralarda yer aldığını, bu teknolojik fırsatı avantaja çevirmeyi planladıklarını söyledi.

Bu amaçla özellikle gençlerin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak için öncelikle ildeki büyük parklarda ücretsiz güvenli internet altyapısını hazırladıklarını ifade eden Aldırmaz, yapının kontrolü için şifreleme işlemleri üzerinde çalışıldığını dile getirdi. Bilişim suçlarına karşı her türlü tedbiri aldıklarına dikkat çeken Aldırmaz, “Parklarda bilgisayarında internete girmek isteyenin ekranına kişinin cep telefonu numarası istenecek. Kullanıcı cep telefonuna gelen şifreyle internette girecek. Umuma açık böyle bir fırsattın suiistimal edilmemesi için güvenliğe azami önem vereceğiz.” dedi.

Adana’da nüfus yoğunluğu olan mahallelere kuracakları prefabrik ofislerde internet ve kitap okuma kolaylığını sunacaklarını dile getiren Aldırmaz, “Vatandaşımız su faturalarını ödeme gibi resmi kurumlardaki bir takım işlemlerini yakınlarındaki bu merkezlerde ücretsiz görecek. Böylece şehir merkezindeki trafik yoğunluğu kısmen azaltmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetin plan çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz.” şeklinde konuştu.