Proje Kapsamında Verilecek Eğitimle Kadınların "bilinçli Tüketici" Olması Amaçlanıyor

"Kadınlar Öğrenirse Eskişehir Tüketici Haklarını Öğrenir Projesi" kapsamında Tüketiciyi Destekleme Derneği ve Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde verilecek eğitimle kadınlara "bilinçli tüketici" özelliği kazandırılması amaçlanıyor.

TÜKDES Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci ve Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Betül Düzgün, şube binasında basın toplantısı düzenleyerek, proje hakkında bilgi verdi.

Kelleci, projenin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklendiğini ve TÜKDES tarafından uygulanacağını bildirdi.

Eğitimin, Birlik Vakfı Eskişehir Şubesinin paydaşlığında 3 Mayıs'ta Birlik Vakfı Konferans Salonu'nda TÜKDES Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy tarafından ücretsiz olarak verileceğini belirten Kelleci, tüm kadınları eğitime beklediklerini söyledi.

Düzgün de Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi Hanımlar Komisyonunun, kadınların sorunlarına çözüm üretmeye yönelik çalışmalar yaptığını ve bununla ilgili yürütülen süreçleri desteklediğini anlattı.

Hayatın her alanında tutunmaya çalışan genç kızların hemen her konuda eğitmeye ve bilinçlendirmeye çalışıldığını dile getiren Düzgün, şöyle konuştu:

"Değerleri, tarihi, içinde yaşadığı toplumla barışık, bilinçli genç hanımlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda komisyon olarak TÜKDES'in başlatmış olduğu bu anlamlı projeye destek vererek 'bilinçli tüketici' vasfını kadınlarımıza kazandırmayı amaçlıyoruz. Tüketici haklarını öğrenip, bilinçli tüketim yaparak, aile ekonomisine ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen tüm hanımlarımızı, 3 Mayıs'ta saat 14.00'te Birlik Vakfımızın Kurşunlu Külliyesi karşısındaki konferans salonumuza bekliyoruz."

Muhabir: Fatih Doğan - Rümeysa Betül Şahin

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA