Kampüste Kutlu Doğum Coşkusu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında “Ezgi Şöleni” programı düzenlendi.

Kampüste Kutlu Doğum Coşkusu
Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında sanatçılar Alper Kış, Eşref Ziya Terzi, Mustafa Cihat ve Ömer Karaoğlu’nun sahne aldığı “Ezgi Şöleni” isimli konser düzenlendi.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tanıtımının yapıldığı ve faaliyetlerinin anlatıldığı barkovizyon gösterisiyle başlayan ve “Ezgi Şöleni” ne üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda selamlama konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz yine kendine yakışan bir program yapmış. Bugün sizlerde arkadaşlarınızı yalnız bırakmadınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kutlu doğum haftasındayız. Bu haftada yapılan tüm etkinliklerin aslında tek bir amacı var: Efendimizi anlamak ve onun ahlakı ile ahlaklanmak. İnşallah bu programda ona vesile olur. Geceniz hayırlı olsun”dedi.

Bu tür programlara imza attıkları için mutlu olduklarını ifade eden Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Kıyak, “İslam kardeşlik duygularının öne çıkarılmasını isteyen bir inanç sistemidir. İslam da bencillik yoktur, kin, düşmanlık nefret yoktur. Dinimizde menfaatperestlik yasaktır. Hasbilik vardır, fahrilik vardır. 1442. yıldönümünü kutladığımız alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)’in doğumu vesilesiyle gerçekleştireceğimiz programda siz değerli misafirlerimizi arasında görmekten büyük mutluluk duyar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sanatçı Alper Kış’ın performansı ile başlayan “Ezgi Şöleni” Mustafa Cihat’ın son albümünden seslendirdiği parçalarla devam etti. Duygulu ve coşkulu anların yaşandığı konser sırasında sanatçılar, verdikleri konserler sırasında yaşanan olayları öğrencilerle paylaştı. Eşref Ziya Terzi’nin salonu duygulandıran ezgileriyle devam eden konserin son bölümünde Ömer Karaoğlu sahne aldı. İçerisinde bulunduğumuz kutlu günlerde bir dizi buluşmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Ömer Karaoğlu, “Bu buluşmalardan biriside Konyalı arkadaşlarımızla oldu. Selçuklu Belediyemizin vesile olduğu bu güzel buluşma inşallah Konya’da daha önce yapılan buluşmalarda yaşanan anlama, ruha, sevdaya yakışır olacaktır. Bu programın yapılması emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ömer Karaoğlu’nun seslendirdiği ezgiler ile son bulan konserin ardından öğrenciler, sanatçılar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Kıyak, AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA