İnsanlık Ölmemiş

Ödemiş’e bağlı Kaymakçı beldesinin sevilen simalarından Eyüp Demir’in yolda bulduğu 3 bin lira tutarındaki paranın sahibine verilmesi için verdiği yoğun çaba, beldede takdir topladı.

İnsanlık Ölmemiş
Geçtiğimiz cumartesi günü 09.30 sularında tarlasına gitmek üzere yola çıkan Eyüp Demir adlı vatandaş, Mezbahane mevkiinde yola saçılmış halde bir miktar para buldu. Demir hemen Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler’e telefonla ulaşarak bir miktar para bulduğunu kaydetti.

Başkan Halil Güler de paranın sahibinin bulunması için beldede anons yaptırdı. Yapılan duyurunun ardından paranın sahibinin üretici Ömer Dereli olduğu kısa sürede anlaşıldı. 3 bin TL tutarındaki para sahibine iade edildi.

BİR GÜN ÖNCE BAŞKAN GÜLER’DEN BORÇ ALMIŞ
Yola saçılan paralara rastlayıp, sahibinin bulunması için yoğun çaba harcayan Eyüp Demir’in, bir gün önce Halil Güler’den bir miktar borç para aldığı ortaya çıktı. Eyüp Demir’in örnek davranışı belde halkının takdirini topladı.

Paranın sahibi Ömer Dereli ise, şunları söyledi: “Tarladan ailemle birlikte bezelyeleri satmak için Kaymakçı Hali’ne geldim. Sattıktan sonra motosikletimle tarlama dönerken, farkına varmadan cebimde bulunan 3 bin lirayı düşürmüşüm. Paranın bulunması ile büyük bir sevinç yaşadık. Yapılan duyurular için başkanımız Halil Güler ve parayı bulur bulmaz sahibine verilmesi için yoğun çaba harcayan Eyüp Demir’den Allah razı olsun. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.”
Kaynak: İHA