Filistin Barışı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Arap Birliği'nin İsrail-Filistin barış planı yaklaşımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kerry, "Bu, ileriye atılmış çok büyük bir adım" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, sadece 1967 sınırlarından söz eden ilk önerinin aksine, Arap ülkelerinin toprak değiş tokuşları konusunda karşılıklı anlaşmayı yansıtan değişikliklerle 1967 sınırlarını kabul etleye hazır olduklarını ifade etti.

Kerry, ayrıca "Yapacak çok işimiz var, üstesinden gelinmesi gereken çok engel var" diye konuştu.

Arap Birliği heyeti dün Washington'da Kerry ile görüşmüştü. ABD Dışişleri Bakanı, Arap Birliği'nden İsrail-Filistin barış görüşmelerine destek vermesini istemişti.

Görüşmeden sonra heyet adına açıklama yapan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir Al Sani, iki devletli çözümün tarafların onayıyla yapılacak bazı küçük değişikler dışında 4 Haziran 1967 sınırları temeline dayanması gerektiğini ifade etmişti.

Birlik, 2002'de sunduğu barış planında bağımsız bir Filistin devleti için İsrail'in 1967 sınırlarına dönmesini istemişti.

Muhabir: Şeyma Tahan / AFP

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA