Dünyanın Kemanları Küçükçekmece’de

Küçükçekmece Belediyesi, düzenlediği “Keman Günleri” kapanış programında, dünyaca ünlü Türk kemancı Cihat Aşkın ile Küçükçekmece Oda Orkestrası’nı aynı sahnede buluşturdu.

Dünyanın Kemanları Küçükçekmece’de
Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen bu özel konsere, Küçükçekmeceli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Konser boyunca Türk müziğinden batı müziğine pek çok farklı eser icra eden Cihat Aşkın Küçükçekmeceli hayranlarına unutamayacakları bir akşam yaşattı. Oda Orkestrası eşliğinde sahne alan Aşkın, İnleyen Nağmeler, Damdaki Kemancı Müzikali’nden eserler ve Kasap Havası gibi birbirinden farklı performanslarla herkesin gönlünü fethetti. Kemanla adeta şov yapan Aşkın’ı tüm katılımcılar ayakta alkışladı. Konser sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cihat Aşkın’a ve Küçükçekmece Oda Orkestrası adına şef Hakan Şensoy’a çiçek verildi.

Keman günleri kapsamında gerçekleştirilen dünyanın kemanları projesi çerçevesinde 5 ülkeden sanatçılar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne konuk oldu. Proje çerçevesinde keman sanatçıları Moldova’dan Yasemin Karipçin, Bosna’dan Tamara Arsovski, Yunanistan’dan Danai Loukidi, İran’dan Behrang Hasani kendi kültürlerinde kemanı anlatarak, mini konser verdi.

Programda ev sahibi Türkiye’yi de kemanıyla Turgay Dinleyen temsil etti. Farklı formlarda sanatseverlerle buluşan keman örnekleri, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
Kaynak: İHA