Akil İnsanlar Tokat’ta

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Tokat’ta düzenlenen programda çözüm sürecini anlattı.

Akil İnsanlar Tokat’ta
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Grup Başkan Vekili Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli, üyeler Kürşat Bumin, Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar, Bendevi Palandöken ve Yıldıray Oğur, Grand Ballıca Oteli'nde düzenlenen programda katılımcılara süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açılış konuşmasını yapan Akil İnsanlar Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, amaçlarının düzenlenen toplantılarda katılımcıları ikna etmek değil, sürece yönelik görüş ve endişeleri dinlemek olduğunu söyledi.

Süreci kendilerinin değil hükümetin yönettiğinin altını çizen Hakyemez, “Hükümetin bizden bu sürece yönelik hiçbir diktası, bir yol haritası yoktur. Sadece bizden istediği bir şey vardır, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin neticesinde rapor oluşturmak. Onun için buradayız. Temsil kabiliyeti olan insanlarla toplantılar yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bendevi Palandöken ise, Türkiye’nin en çok üyesi olan bir sivil toplum örgütünün başkanı olduğunu belirterek, “Kafalarımızda soru işaretleri var. Yapılması lazım gelen meseleler ne şekilde halledildi gibi düşünceler var. Ama en azından şöyle düşünün, 90 günü geçkin bir zamandır Allah'a çok şükür şehit haberi gelmiyor. Bu memleketin bölünmesi, parçalanmasına bizde Akil İnsanlar Heyeti’nde olmak asabiyle memleketine ihanet edecek bir sistemin içinde olmayız” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar düşüncelerini dile getirdi.

OTEL DIŞINDA MÜZİKLİ PROTESTO
MHP, Ülkü Ocakları ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak heyete tepki gösterdi. Heyet toplantı halindeyken ülkücüler protestolarına müzikle devam etti. Bariyerlerle çevrili otelin dışına park edilen araçtan açılan yüksek sesli müzik salondaki toplantıda duyuldu. Güvenlik önlemi alan çok sayıda polis ise takım elbise ile sivil olarak görev yaptı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Tokat Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Çalışkan, henüz sokaklara inmediklerini ama bu saatten sonra meydanlardan çekilmeyi düşünmediklerini söyledi

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat ise, taşkınlık olmadığını, milliyetçilere yakışır bir şekilde protesto yapıldığını söyledi.

Basın açıklamasının ardından ülkücüler otel önünden ayrılırken, Akil İnsanlar Heyeti polis eskortu eşliğinde Çorum’a hareket etti.
Kaynak: İHA