Ak Partili Bilici’den ‘1 Mayıs’ Mesajı

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, 1 Mayıs’ın dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olduğunu ve tüm çalışanların ortak değeri olduğunu belirtti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Mustafa Bilici, Türkiye’de ilk kez 1923 yılında resmi bayram olarak kutlanan 1 Mayıs’ın 1924 yılında yasaklandığını hatırlattı.

Bilici, “50 yıl kutlama yasağı olan ve 1981 yılında Milli Güvenlik Konseyi’nce resmi tatil günü olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, AK parti döneminde ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak kabul edilmiş ve 2009 yılında resmi tatil olarak kanunlaşmıştır. Demokrasinin, hak ve özgürlüklerin gelişmesi için politika üreten işçiden, emekçiden ve halktan güç alarak siyaset yapan AK Parti yasaklarla mücadele etmekte kararlı olmuştur ve olacaktır. Bugünlere gelmemizde büyük katkısı olan işçi ve emekçi kesimin geleceğimiz açısından da kilit öneme sahip olduğu aşikârdır.

Tüm teknolojik gelişmelere rağmen emek hala üretim açısından en temel faktörlerden biridir ve varlığı zaruridir. Ülkemizde maalesef 1 Mayıs geçmişte hep üzücü olaylara tanık olmuş, hafızalarımızda şiddet ve anti demokratik olayların kalmasına sebep olmuştur. 1 Mayıs kavganın, şiddetin ve çatışmanın günü değil, AK Parti ile birlikte artık emeğin, dayanışmanın, demokrasinin, birliğin ve kardeşliğin günü olmuştur. Tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sevgi, barış ve kardeşlik duygularının artmasına vesile olacak bir gün olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA