Ahlat’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Bitlis'in Ahlat Müftülüğü ile Ahlat Eğitim Derneği’nin (AHED) ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı coşkuyla kutlandı.

Ahlat’ta  Kutlu Doğum Coşkusu
Ahlat Fem Dershanesi'nin sponsor olduğu program, Ahlat Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen Kutlu Doğum Haftası programı, radyo programcısı Özgür Özkök’ün sunumuyla başlayarak, İzmir Tarihi Hisar Camii Baş Müezzini Muhammed Emin Ayaz’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Fem Dershanesi Müdürü Ömer Ocakbeği, asırlar önce doğan güneşin bugün kendilerini bir araya topladığını söyledi.

Ocakbeği, "Veda Hutbesi’nde 100 bin sahabe efendimiz olduğu fakat Mekke ve Medine civarında 10 bin sahabe efendimizin mezarı olduğu bilinmektedir. 90 bin sahabe efendimiz dünyanın her tarafına dağılmış ve Ahlat’ımızda bundan istifade etmiştir. Abdurrahman Gazi Hazretleri’ne ev sahipliği yapmaktadır. İyi ki de gelmişler, İslamiyet'i tanımışız. Tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel ise, bu programda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Peygamber aşkına bu salonu doldurunuz. Cenab-ı Allah'ın rahmeti üzerinize olsun. Dünya, Peygamber Efendimiz (S.A.V) için yaratıldı. O’nu anlatmak için ne zamanlar yetti, ne mekanlar yetti, ne de bizler anlatmakla bitirebiliriz. Fakat biz bunu anlamalıyız. Biz Resulullahı andıkça ondan nasibimizi alacağız. Bu akşamda burada Peygamber Efendimizi anlatacağız. O bütün insanlık için bir numunedir. Bizler ne kadar çok kainatın efendisinin (s.a.v) sünnetlerini yerine getirirsek o kadar istifade ederiz. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alırsak, hayatını anlarsak, hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtarmış olacağız" dedi.

Kutlu Doğum Haftası, şiirler, naat ve ilahiler ile devam etti. Sema gösterisi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA