Yarıştır Bilgini Geliştir Kendini

Bayburt Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Bayburt’ta ‘Yarıştır Bilgini Geliştir Kendini’ adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Yarıştır Bilgini Geliştir Kendini
Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki yarışmaya İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Kültür Müdürü Bahri Akbulut, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Samih Akpulat, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İki bölümden oluşan yarışmanın her iki bölümünde de çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Sayısal sorular için 60, sözel sorular için 45 saniye süre verildi.

Yarışmanın ilk bölümünde Aydıntepe Çok Programlı Lise, Şehit Sabahattin Bozo Lisesi, Gökçedere Lisesi, Demirözü Mustafa Köseoğlu Çok Programlı Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi yarıştı.

Yarışmanın birinci bölümünün sonunda Aydıntepe Çok Programlı Lise birinci, Şehit Sabahattin Bozo Lisesi ikinci; Gökçedere Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmanın ikinci bölümünde Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Kokut Ata Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Rekabet Kurumu Bayburt Anadolu Öğretmen Lisesi, yarıştı. İkinci bölümün sonunda Fen Lisesi birinci; Bayburt Anadolu Lisesi ikinci; Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan okul öğrencilerine eşofman takımı, spor ayakkabısı ve kitap hediye edildi. İkinci olan okul öğrencilerine sırt çantası, dolma kalem ve kitap; üçüncü olan okul öğrencilerine kol saati, dolma kalem ve kitaptan oluşan hediyeler verildi.

Birinci okullara hediyeleri İl Emniyet Müdürü Aydoğan, ikinci olan okullara hediyeleri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir tarafından, üçüncü olan okullara hediyeleri ise İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından verildi.

Yarışmanın geleceğin teminatı gençlerin her türlü alana kolaylıkla kanalize oldukları bu çağda onları bilgiye, sevgiye, karşılıklı hoşgörüye yönlendirmek amacıyla düzenlendiğini belirten İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, " Gençlerin bilgisiyle, kültürüyle yarınlarına başı dik, ufku geniş yetişmesine yardımcı olmak, bilgiyi hoşgörü içerisinde yarıştırırken onların kültürel gelişimlerine kültürel katkı sağlamak amacındayız."dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü olarak ülke genelinde özellikle gençlere yönelik ‘Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri’ adı altında kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak çeşitli projeler ürettiklerini ve bunları uygulamaya koyduklarını belirten Aydoğan,"Projelerimizle birlikte hareket ettiğimiz kurumların başında da Milli Eğitim Müdürlüklerimiz gelmektedir. 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemi için Bayburt’ta Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte iki proje hazırladık. Bunların birincisi ‘Gelecek Senin Ellerinde’ diğeri ise ‘Yarıştır Bilgini Geliştir Kendini’ projeleridir. Bu projeler kapsamında toplam 13 liseyi ziyaret ettik ve üniversiteye ilk adımlarını atma aşamasında olan lise son sınıf öğrencilerine yönelik eğitici konferanslar düzenledik. Terör örgütlerine karşı öğrencilerimizin nasıl duyarlı olacakları ve neler yapmaları gerektiği konusunda onları bilgilendirdik."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise eğitimdeki sorumluluğun sadece eğitimcilerin kaldırabileceği bir sorumluluk olmadığını belirterek, diğer kurumların da çalışmalarının kendilerine güç kattığını ifade etti.

Doğan, duyarlılıklarından dolayı Emniyet Müdürü Aydoğan’a ve emniyet camiasına teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Akbulut ise bu tür yarışmaların devam etmesi dileğinde bulundu .
Kaynak: İHA